Bir-iki dakikada yenilen kalorili bir yiyeceğin yakılması için iki saatten uzun süre egzersiz yapmak gerekiyor. Bu nedenle tatil döneminde nasıl olsa yüzüyorum diyerek besin alımını artırmak doğru bir davranış değil. Kahvaltıda bal ve reçel gibi tatlı yiyecekleri tüketmeyin. Çünkü ilerleyen saatlerde canınız dondurma, meyve veya tatlı yemek isteyebilir. Tatlı için arkadaşlar veya aile ile ortak tabak hazırlanmalı. Sütlü tatlılar, dondurma, meyve salatası, dondurmalı içecekler, buzlu meyveli içecekler seçilirken şerbetli ve hamurlu tatlılardan kaçınılmalı. Tatlı yanında kaymak ve krema gibi yağlar da tüketmeyin. Tatildeyken masada ekmek bulundurmayın. Bir-iki dilim tahıllı ekmeği tabağa almak yeterli olacaktır. Yemeklerde en çok kullanılan şey baharattır. Baharatlar tat değiştirerek iştah artışına neden olabilmektedir. Özellikle bol baharatlı ve acılı besinlerin tüketiminden kaçının. Öğün atlamak bir sonraki öğünde aşırı besin tüketilmesine yani gereksiz kalori alımına neden olacaktır. Atlanan öğünden sonra tüketilen besinlerin çoğu yağ olarak vücutta depolanır. Vücut suyunu dengede tutabilmek için günde en az iki-üç litre su için. Her yemekten önce bir bardak su tüketmeyi alışkanlık haline getirmek önemli. Yaz günlerinde meyveli sodalar ve karışımlar serinlemeye yardımcı olacaktır. "Tatil sadece dinlenmek değildir" düşüncesi ile fiziksel aktivitelerden kaçınmamak önemli. Yazın yüzme, hafif yürüyüşler ve bisiklet binme gibi aktiviteler tatilde de formunuzu korumaya yardımcı olur.