Restaurant dergisinin merakla beklenen en iyi restoranlar listesi yemek dergilerinin editörlerinden oluşan bir jüri tarafından oluşturuyor. Restoranlar ambiyans, lezzet ve kalite açısından değerlendiriliyor. İşte bu yılki listenin ilk 10'u.
1- El Celler de Can Roca (Girona-İspanya): Merak ve yaratıcılık Roca kardeşlerin restoranını zirveye taşıdı.
2- Osteria Francescana (Modena-İtalya): Karizmatik şef Massimo Bottura'nın artistik dokunuşlarıyla taçlanan İtalyan lezzetleri sunuyor.
3- Noma (Kopenag-Danimarka): İskandinav restoran dünyayı fethetmekle kalmadı, listenin de üçüncü sırasına yerleşti.
4 - Central (Lima-Peru): Şef Virgilio Martinez, Peru mutfağını adeta terfi ettirdi.
5- Eleven Madison Park (New York-ABD): Eğlenceyi fine dining'le birleştirip misafirlerine unutulmaz bir deneyim yaşatıyor.
6- Mugaritz (San Sebastian-İspanya): Şefi Andoni Luis Aduriz, İspanyol şef Ferran Adria'nın zamanında "En iyi öğrencilerimden biri" dediği bir isim.
7- Dinner by Heston Blumenthal (Londra-İngiltere): 600 yıllık İngiliz mutfağının günümüzle buluşması.
8- Narisawa (Tokyo-Japonya): Japonya'nın doğal ortamında şekillenen şiirsel lezzetler sunuyor.
9- D.O.M. (Sao Paulo-Brezilya): Amazon cevherlerini kullanarak Brezilya mutfağını yeniden keşfeden ikonik şef Alex Atala'nın mekanı.
10- Gaggan (Bangkok-Tayland): Modern pişirme teknikleri kullanılarak yaratılan Hint yemekleri bu adreste.