Nasıl Kadıköy'ün barlar sokağı varsa, ya da Karaköy'ün Bankalar Caddesi; Beşiktaş'ın da meşhur bir kahvaltıcılar sokağı vardır. Mekan olan salaş yerler olsa da, sıra beklemek zorunda kalınacak kadar popülerdir ve müdavimi çoktur. Bunların en başında 2005 yılında kapılarını açan 'Kavaltı' geliyor. Makul fiyatta leziz, dalından yeni koparılmış hissi veren organik ürünlerle sabah midenize ziyafet çekebilirsiniz
'Kahvaltıları o sokakta bulunan çoğu kahvaltıcıdan daha uygun ve çeşitli, fiyat düşük olmasına rağmen ürünlerin kalitesi de gayet iyi. Bu yüzden kahvaltıcılar sokağında ilk seçeneğim daima burası' diyenler çoğunlukta. Hafta sonu tüm sokağın kaderi olan "sıra bekleme" olayı burada da var, ama ellerinden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorlar.
"BEN BURAYI AÇTIĞIMDA SOKAKTA İN CİN TOP OYNUYORDU"
'KAvaltı'nın işletmecisi Koray Atahan başladığı yolculuğu şöyle anlatıyor: "2005 yılında bir şirkette çalışıyordum, yaptığım işin kendime uygun olmadığını düşündüm. O aralar işten çıkmayı planlıyordum ve kendine Beşiktaş civarında dükkan bakıyordum, şu anda Kahvaltıcılar Sokağı olarak bilinen Çelebi Oğlu sokakta mekan açtım. Ailem ve çevremdekiler burada dükkan açmamamı istiyorlardı. İlk zamanlar kimse beğenmedi ama ben kimseye aldırmadan burayı açtım. Ben burayı açtığımda sokakta in cin top oynuyordu, mekan sayısı 1-2'yi geçmiyordu. Hatta burada depolar ve tamirci dükkanlardı vardı, gece de taksi durağı olarak kullanılıyordu. Mekanımın adını Deep Store koydum, sebebi de dipte ve tek olduğu için.
ŞİMDİ BİNLERCE KİLOMETRE ÖTEDEN SIRF 'KAHVALTI' YAPMAYA GELEN İNSANLAR VAR
Bir şekilde bu mekanı ben açtım, ilk zamanlarda nargile, maç yayını vs. vardı. Gelen dostlarım ve çevremdekilerin yüzündeki anlamsız ifadeyi gördükçe bu beni daha da hırslandırdı. Bazı arkadaşlarım geldiğinde nezaketen 'Çok güzel olmuş, beğendim' diyordu ama ben gerçekte ne hissettiklerini biliyordum. Şimdi binlerce kilometre öteden sırf 'kahvaltı' yapmaya gelen insanlar var. Nereden nereye...
SOKAKTA SIRA SIRA MEKANLAR GELMEYE BAŞLADI
2011'de bu mekanı kahvaltıcı yapmaya karar verdim, ondan sonra sokakta sıra sıra mekanlar gelmeye başladı. Çevremdeki insanlar sürekli 'burayı kahvaltıcı yap' diyor ve kahvaltılık ürünlerin siparişi arttı. Sabahları bu şekilde boşluğu değerlendirmeye başladık, işler bu yönde ilerleyince nargileyi kaldırdık ve tamamıyla kahvaltı işine yoğunlaştık. Ben burayı ilk açarken para kazanma odaklı değil sohbet muhabbet ortamı etmek için düşünmüştüm ama tabi ki zamanla işler değişti.
Mekanın ismini Türkçe olarak değiştirmeye karar verdim ve adını 'KAvaltı' olarak değiştirdim. Bu da 'Koray Abi'nin Kahvaltısı' anlamına geliyor, beni öyle tanıdılar, 15 sene önce gelen bugün ailesiyle hatta çocuğuyla geliyor.
BEN NE YİYORSAM ONLARA DA AYNISI
İnsanlara kahvaltı sunarken ben ne yiyorsam onlara da aynısını veriyorum. Peynirim Ezine'den, sucuğu Kayseri'den ve zeytini de Gemlik'ten getirtiyorum.
SAMİMİYETİMİZİN MEYVELERİNİ ALMAYA DEVAM EDİYORUZ
Boğaz hattındaki lüks mekanlar başka ama ben olsam kahvaltıya Kahvaltıcılar Sokağı'na gelirim. Hem sıcak hem de sempatik bir ortamı var. Öğrencilerin ilgisi çok büyük, fiyat ucuz ve onlarla dost gibiyiz. Bize her gelen içeriye girerken sarılarak giriyor, samimiyetimizin meyvelerini almaya devam ediyoruz
20-35 yaş arası ağırlıklı müşterilerimiz var, çok sokağa çıkmamaları nedeniyle yaşlı kesim az da olsa geliyor. Genç arkadaşlarla durumumuz çok farklı, konumumuz Beşiktaş sonuçta. Maça gidiyoruz, halı saha maçları yapıyoruz hatta PS oynamaya bile gidiyoruz. Bize kahvaltıya gelenlerle aile ortamında gibiyiz"