Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Her şey değişiyor

Dev proje fiyatları uçuracak

Türkiye'nin en büyük ölçekli şehir planı projesi, İstanbul Başakşehir'de başlıyor. 2014 yılı sonuna kadar yapımına başlanması planlanan Türkiye'nin ilk planlı şehir meydanı, 60 bin metrekarelik alanıyla Taksim Meydanı'nın iki katı büyüklüğe sahip olacak. Proje ile Başakşehir'deki kamu kurumları ve 368 bin metrekare büyüklükteki botanik park, 8 ihtisas hastaneli Avrupa'nın en büyük sağlık kompleksi, on binlerce araçlık otopark, kongre ve sergi merkezleri, aktivite ve spor alanları, metro, tramvay ve İETT durakları Türkiye'ye örnek olacak kent meydanındaki yer alacak.

www.basaksehiryenimerkez.org
sitesinden edinilen bilgilere göre, İstanbul'un en yeşil ve en güvenli ilçelerinden biri olan Başakşehir, dev yatırımla Türkiye'nin ilk planlı şehir meydanının sahibi olmaya hazırlanıyor. 60 bin metrekare alan üzerinde kurulacak meydanının ve meydan çevresinde yer alacak donatıların temellerinin 2014 yılı sonuna kadar atılması planlanıyor. Alt yapı, üst yapı ve sosyal donatı anlamında Türkiye'nin Avrupai tarzdaki ilk şehir meydanı olması planlanan proje, 368 bin metrekarelik dev botanik park ve 9 ihtisas hastanesine komşu olarak konumlanıyor. 3. Köprü Bağlantı Yolu'nun üzerinde yer alacak Türkiye'nin ilk kent meydanı, kafeler, restoranlar, sosyal aktivite alanları, spor alanları ve kongre ve sergi sarayı, metro, tramvay, İETT durağı, on binlerce araçlık dev otoparkı ile her ihtiyaca cevap verecek şekilde tasarlandı.

2017'nin trafiği en rahat bölgesi
Sular Vadisi, 8 ihtisas hastanesini bünyesinde barındıran İkitelli Entegre Sağlık Kampusü (Sağlık Kent) ve özel sektör yatırımlarıyla İstanbul'un en çok değerlenen ilçelerinden biri olan Başakşehir, kurulacak yeni şehir meydanıyla da dikkatleri çekmeye hazırlanıyor. Atatürk Havalimanı ve yapımı devam eden 3. Havalimanı'nın tam ortasında yer alan yeni merkez, yapımı 2015'te tamamlanması planlanan 3. Çevreyolu'nun da bağlantı güzergahı üzerinde bulunuyor. 3. Çevreyolu ile bağlantı yolları ve ulaşım alt yapısının tamamlanmasıyla birlikte Başakşehir'in yeni merkezinden yola çıkacak bir aracın 15 dakika'da Anadolu Yakası'na ulaşması öngörülüyor.

Toplu taşıma yeni merkezde
Türkiye'nin ilk şehir meydanı toplu taşıma olanaklarıyla da ulaşımı en kolay bölgelerden biri olacak. Metro, tramvay ve İETT durakları ile meydana direkt ulaşım sağlanacak. Meydanda, tüm toplu taşıma istasyonları, maksimum 300 adımda ulaşılabilir konumda olacak. Yeni şehir merkezinden toplu taşıma ile yola çıkan bir kişi kolaylıkla İstanbul'un herhangi bir noktasına geçebilecek.

Resmi kurumlar yeni meydana taşınıyor
Başakşehir'in yeni merkezi ilçedeki resmi kurumlara da ev sahipliği yapacak. 2 yıl içinde tamamlanması planlanan yeni meydanda yer alacak resmi kurumlar mimarileriyle 60 bin metrekarelik dev meydanla bütünlük içinde olacak. Selçuklu mimarisiyle inşa edilecek resmi kurum binaları, meydanın cazibesini artıracak. Kurulacak yeni şehir merkezi, meydanın mimarisine uygun olarak inşa edilecek anıtsal büyüklükte bir camiye de ev sahipliği yapacak. Selçuklu ve Osmanlı mimarisinden örnekler taşıyacak olan cami 5000 kişinin aynı anda ibadet etmesine olanak sağlayacak. 4 minareli, selatin mimarisinde inşa edilecek caminin meydanla birlikte hizmete girmesi planlanıyor.

Uzmanlar uyarıyor!
Türkiye'nin ilk şehir meydanı kurulum açısından da örnek olmaya hazırlanıyor. İstanbul'a kurulacak 1.2 milyonluk şehrin planlamasının meydanın çevresine göre yapıldığına dikkat çeken emlak değerleme uzmanları, projenin tamamlanmasıyla bölgede ciddi bir fiyat artışı olacağına dikkat çekiyor. Daha önce Türkiye'de hiçbir ilçenin planlı kurulan bir meydan çevresinde inşa edilmediğini belirten uzmanlar, projenin bu haliyle Türkiye'de bugüne kadar gerçekleşen en büyük ölçekli şehir planlaması olduğuna değiniyor.
İlandır.
ARKADAŞINA GÖNDER
Her şey değişiyor
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
SON DAKİKA