Maç Sonuçları

Tufan!

Ziraat Türkiye Kupası'nda gruplarda 3. hafta tarihi bir maçla tamamlandı. Trabzonspor, Soner (3), Cardozo (2), Waris (2), Serdar ve İshak'ın golleriyle Manisaspor'u 9-0 yenerek tarihinin en farklı galibiyetini aldı.

Giriş: 26 Aralık 2014, Cuma 00:00 Güncelleme: 26 Aralık 2014, Cuma 09:18
Trabzonspor, sıkıntılı haftalardan sonra kupada Manisaspor'a bir patladı, pir patladı. Bordomavililer ikinci yarısına 7 gol sığdırdıkları maçı 9-0 kazanarak B Grubu'nda hem üç puanla tanıştı, hem de liderliğe çıktı. Tarihinin en farklı galibiyetini alan Fırtına, kupa tarihinin de en farklı ikinci galibiyetine imza attı.

İLKLERİN GECESİ
İki sezonda toplam üç gol atabilen Soner Aydoğdu, dün gece bir maçta bu sayıya ulaştı.
Soner Aydoğdu, kariyerinin ilk hat-trick'ini yaptı.
Ersun Yanal yönetiminde en fazla 3 farklı galibiyet alabilen Trabzon, ilk defa 9 farklı kazandı.
Üç asist yapan, bir de gol atan Serdar Gürler, ilk defa bir maçta 4 gole katkı sağladı.
İshak Doğan dün gece bordo-mavili forma altında ilk kez ağları havalandırmanın sevincini yaşadı.
Ersun Yanal da kariyerinin en farklı galibiyetini aldı.

TARAFTAR TRİBÜNDE!
Ligin ilk maçında Fenerbahçe'ye karşı dolu tribünler önünde oynadıktan sonra taraftar hasreti çeken Trabzonspor dün kupa maçında 10 binden fazla seveninin karşısına çıktı. Bu da Fenerbahçe maçından sonraki en yüksek taraftar sayısıydı. Yönetimin karşılaşmayı kadın ve 18 yaş altı taraftarlara bedava yapması da sayının artmasını sağladı.

BİR GÖRÜŞ

İSKENDER GÜNEN: ÖZGÜVEN GECESİ

İki takım arasında gerek güç gerekse oyuncu anlamında büyük farklar var. Manisaspor ligdeki konumunu düşünerek ilk 11'de oynayan oyuncuların büyük çoğunluğundan yoksun, daha çok genç oyuncularla sahaya çıktı ve aradaki fark doğaldır ki çok daha fazla açıldı. İlk yarıda biraz direnç gösterdiler ama ikinci yarıda art arda gelen gollerden sonra oyun disiplininden tamamen uzaklaştılar. Trabzonspor açısından sevindirici durum ise her ne kadar rakip istenilen düzeyde değilse de bazı oyuncuların performanslarını artırmaları ve özgüvenlerini kazanmalarıydı. Özellikle İshak, Soner ve Serdar Gürler diğerlerine göre daha fazla öne çıkan isimler oldu. Bu oyuncuların performansını artırması kendileri ve takımları adına olumluydu. İshak, Ersun Yanal ile birlikte bir çıkış içinde... Yusuf'la birlikte sol kenarda iyi bir ikili oluşturabilir. Trabzonspor, alınan farklı galibiyetten sonra grupta ilk sıraya yerleşerek büyük avantaj sağladı.