Maç Sonuçları

Erkan Sözeri ilk kez Fenerbahçe'ye karşı

Giriş: 06 Ocak 2016, Çarşamba 00:00 Güncelleme: 06 Ocak 2016, Çarşamba 10:51
PTT 1. Lig ekiplerinden Giresunspor'un teknik direktörü Erkan Sözeri, 1998-2000 yıllarında formasını giydiği Fenerbahçe'ye karşı ilk kez teknik direktör olarak görev yapacak.

Fenerbahçe'de Joachim Löw'ün teknik direktörlük yaptığı 1998 yılında forma giymeye başlayan Erkan Sözeri, 2000 yılına kadar sarı-lacivertli takım için ter döktü. Futbolculuk kariyerinin ardından teknik direktörlüğe başlayan Sözeri, bu sezon PTT 1. Lig'in 9'uncu haftasında Giresunspor'un başına geçti.

Erkan Sözeri, Ziraat Türkiye Kupası H Grubu maçında 10 Ocak Pazar günü ilk kez eski takımı Fenerbahçe'nin karşısına teknik direktör olarak çıkacak olmanın heyecanını yaşıyor.

Sözeri, formasını giydiği takıma karşı teknik adam olarak sahaya çıkmanın, kendisi için hem gurur kaynağı hem de heyecan verici olduğunu söyledi.

Fenerbahçe karşısında teknik adam olarak mücadele etmenin onur verici, keyifli bir hadise olduğunu dile getiren Sözeri, "1998-2000 yılında Joachim Löw zamanında oynamıştım. Fenerbahçe eskiden formasını giydiğim bir camia, dolayısıyla benim için de enteresan bir maç olacak. Teknik adam olarak eski takımımla karşılaşmak mutluluk verici" dedi.

Sözeri, Fenerbahçe'yi Giresunspor olarak iyi bir şekilde misafir etmek istediklerini belirterek, "Giresunspor bir spor şehri, gelen takımlara karşı centilmenliğiyle tanınan bir şehir. Dolayısıyla Fenerbahçe gibi güzide bir kulübü misafir etmekten onur duyacağız. Tabii sahaya da çıktığımızda Fenerbahçe'yi yenmek için seyircimizin önünde iyi şekilde mücadele edeceğiz" diye konuştu.

"Bizim dönemimize nazaran çok daha yeni bir Fenerbahçe"

Fenerbahçe kulübünün iyi yönetildiğine dikkati çeken Sözeri, şöyle konuştu:

"Aziz başkanın oynadığımız dönemde ilk iki senesiydi, Aziz başkan takımı yenileyerek Fenerbahçe takımını kurumsal bir kimliğe büründürdü, Fenerbahçe'yi kimseye muhtaç etmeyecek şekilde ekonomisiyle, gelirleriyle, oyuncu grubuyla, taraftarlarıyla güzel bir camia haline getirdi. Bakıldığı zaman bizim dönemimize nazaran çok daha yeni bir Fenerbahçe, yeni tesisleri olan, kurumsal kimliği olan bir Fenerbahçe var. Tabii bu böyle gittiği sürece, ilerleyen yıllarda Fenerbahçe Avrupa kupalarında söz sahibi olacak diye düşünüyorum."

"Fenerbahçe'nin futbolunu, oyun tarzını bizim takımımıza benzetiyorum"

Sözeri, Fenerbahçe teknik direktörü Vitor Pereira'yı bazı kesimlerin "çok defansif futbol oynatıyor" şeklinde eleştirdiğini dile getirerek, "Ben Fenerbahçe'nin futbolunu, oyun tarzını bizim takımımıza benzetiyorum. Bizim takımımız da takım halinde savunma yapmaya çalışan, oyunu iki yönlü oynamaya çalışıyor. Dolayısıyla aynı tarz futbol oynayan ekibin karşılaşması olacak" ifadelerini kullandı.

Giresunspor için büyük takım, küçük takım ayrımının olmadığına dikkati çeken Sözeri, "Ben şuna inanıyorum, biz o gün gerçek kimliğimizi sahaya yansıtırsak güzel bir sonuç alacağımızı düşünüyorum" dedi.