Maç Sonuçları

Karşıyaka - G.Saray maçına güvenlik tedbirleri

Giriş: 11 Ocak 2016, Pazartesi 00:00 Güncelleme: 11 Ocak 2016, Pazartesi 15:46
Ziraat Türkiye Kupası'nda yarın İzmir'de oynanacak Karşıyaka-Galatasaray maçında uygulanacak tedbirler ile ilgili İl Spor Güvenlik Kurulunun aldığı kararlar açıklandı.

İzmir Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısının Vali Yardımcısı Uğur Kolsuz başkanlığında İzmir Valiliğinde yapıldığı kaydedildi.

Toplantıda alınan kararlar çerçevesinde, ev sahibi Karşıyaka Spor Kulübünün seyircilerine kapalı tribünün 1,2,3 numaralı kapıları açılacak. Misafir Galatasaray Spor Kulübünün seyircilerine ise açık tribünde 7,8,9 numaralı kapılar açılacak ve stadyum kapasitesi üzerinden yüzde 10 kontenjan uygulanarak yalnızca Passolig tarafından bilet satışı yapılacak. Karşıyaka seyircileri ana girişten, Galatasaray seyircileri ise İzulaş girişinden tribünlere alınacak.

Atatürk Stadı'nda yüksek risk düzeyinde yapılacak olan müsabakada 465 özel güvenlik görevlisinin görevlendirilmesi kararının bulunduğu hatırlatılan açıklamada, "Mersinli" ve "Sanayi kale arkası" tribünlerinin açılmayacak olması sebebiyle özel güvenlik sayısının 100 düşürülerek, spor alanının iç güvenliğini sağlamak üzere 365 özel güvenlik personelinin görevlendirilmesine karar verildiği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, stadyum kapılarının saat 17.30'da açılacağı, stadyum çevresinde de kapama noktalarının oluşturulacağı bilgisine yer verildi.

Öte yandan, Buca İlçe Stadı'nın "Spor Alanı Güvenlik Sertifikası" işlemleri ile ilgili kurula sunulan ve incelemede, eksikliklerin bulunduğu, belirlenen kriterleri karşılamadığı tespit edilen formların, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Altay Spor Kulübü ve Futbol Federasyonuna gönderilmesi kararları alındığı belirtildi.