Maç Sonuçları

Devşirme olabilir

TFF Başkanı Demirören'den Fernandao ve Donk'a müjde...

Giriş: 16 Ocak 2016, Cumartesi 00:00 Güncelleme: 16 Ocak 2016, Cumartesi 02:05
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, dün akşam önemli açıklamalarda bulundu. İşte satırbaşları: "Federasyon başkanı olduğumda mali süreç gelecek diyordum. O günler geldi. Kulüplerimizde işler kötüye gidiyor. Herkes sermaye yapmak yerine borçlanarak gidiyor. Kulüplerimiz kendilerini toparlamaya, altyapıya dönmeyi seçmezlerse bu borçlar kapanmaz."

AVRUPA KUPALARINA GİDEMEZLER
"Süper Lig'de kulüplerin toplam borcu 3-3.5 milyar Euro. Geçiş dönemi olduğu için kuralları gevşek tutuyoruz. Ama zamanı gelince hepsini uygulayacağız. Yöneticilere de sınırlandırma gelecek. Kulübü aldığınızdaki borç miktarı neyse bırakırken o borçtan fazlasını cebinizden ödeyeceksiniz. Mali yapılanma olmazsa yaptırımlar kaçınılmaz. Böyle giderse birçok takım Avrupa'ya gidemez"

ALTYAPIDA HATIR-GÖNÜL OLMAMALI
"Yabancı konusunda endişe duymuyorum. 6+2+2'de ilk 11'deki ortalama yabancı 4.5'ti. Şimdi 6.5. Ve en genç Milli Takımı oluşturduk. Geldiğimizden beri altyapıyı geliştirmekle ilgileniyoruz. Kulüpler olmadığı sürece federasyon yalnız kalır. Onların altyapıya destek vermesi lazım. Altyapıdaki hocalar hep hatır-gönülle göreve gelen insanlar. Oradaki hocalar daha profesyonel olmalı."

FERNANDAO VE RYAN DONK'A SICAĞIZ
"Devşirmesiz oynayan tek milli takım neredeyse Türkiye. Fernandao ve Donk hep gelmek istediklerini söylüyorlar. Kuralları karşılayınca başımızın üzerinde yerleri var. Devşirmeye karşı değilim. Kısa vadede katkı sağlar zaten uzun vadede altyapıya önem vereceğiz."

HAKEM HATASI ÇOK FAZLA OLDU
MHK Başkanı Kuddusi Müftüoğlu'nun açıklamasına göre hakem hataları geçen seneyle aynı. Trabzonspor'a ve Kasımpaşa'ya kimse kasti hareket yapmadı. Çok hata oldu mu? Evet oldu. Ama kasti durum olamaz. Gol teknolojisi gelecek sezon başlayacak ama stat dışında arabada maçı izleyen görevlilerin pozisyonları hakeme bildirmeleri söz konusu olamaz.

TURKUVAZ GRUBU'NA TEŞEKKÜR EDiYORUM
"Ziraat Türkiye Kupası için öncelikle yayıncı kuruluş olan Turkuvaz Grubu'na teşekkür ediyorum. Takımlar kadrolarındaki isimlerle sahaya çıkıyorlar ve yenildikleri zaman 'eksiktik' diyemezler. Büyük takımların Anadolu'ya gitmesi, oralarda futbol coşkusunun yaşanması ve her geçen gün çekişmenin artması kupanın çok pozitif yanları. Maç sayısı ile ilgili belki ufak bir azaltma olabilir ama yayıncı kuruluş ile görüşmemiz gerek. Sezonun son haftası öncesinde eğer şampiyon ve küme düşen takımlar belli olursa Euro 2016'ya daha iyi hazırlanmak için ligin bitiş tarihini 1 hafta öne alabiliriz."