Maç Sonuçları

Buyrun ziyafete

Buca, 2013-14'te elediği Beşiktaş karşısında aynı başarıyı tekrarlamak istiyor. Son 5 maçında 2 gol yiyen Kayseri, Kadıköy'e iddialı geliyor

Giriş: 30 Ocak 2016, Cumartesi 00:00 Güncelleme: 30 Ocak 2016, Cumartesi 11:06
İşte bir bakışta o kritik 8 eşleşme...

Fenerbahçe - Kayserispor

Son 24 resmi maçını kaybetmeyen Fenerbahçe, 3 kulvarda da yarışı devam ettirmek ve seriyi 25 maça çıkarmak istiyor. Geçen sezon bu turda deplasmanda Çaykur Rize'yi 4-1 ile geçen Kanarya, yarı finalde Bursaspor'a takılmış ve Galatasaray ile final oynama şansını kaybetmişti. 2014-2015 sezonunda Olympiakos ile çifte kupa sevinci yaşayan Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira aynı başarıyı Türkiye'de de tekrarlamak istiyor. G Grubu'ndaki son maçında bir başka final oynayan ve İnegöl'ü mağlup ederek yola devam eden Kayserispor'da ise sezon başındaki toplama takım görüntüsünden eser yok. Tolunay Kafkas'ın savunma felsefesini oturttuğu sarı-kırmızılılar, son 5 resmi maçta kalesinde sadece iki gol gördü. Kafkas'ın öğrencileri, Kadıköy'e de iddialı bir şekilde geliyorlar.

Bucaspor - Beşiktaş


Dünyada kar nedeniyle üst üste iki lig maçı ertelenen belki de tek takım unvanını alan Beşiktaş, gruptaki son maçında büyük bir şanssızlık yaşadı. Sol bekte Gökhan Töre ve tek ön libero pozisyonunda Sosa ile bitirdiği maçta Sivas Belediye'den 4 gol yiyerek grubunu ikinci bitirdi. Takımın kilit isimleri Gomez, Oğuzhan ve Atiba, 27 Aralık'taki Konyaspor maçından bu yana sadece Ümraniye'deki çift kalelerde oynadı. Siyahbeyazlı takım, Şenol Güneş bir sürprize daha imza atmazsa ideal 11'i ile çıkacağı mücadelede rakiplerine tekrar bir mesaj vermek istiyor. Suat Kaya yönetimindeki Bucaspor ise ligde 18 karşılaşmada kazandığı maç sayısını (4) kupada son 5 mücadelesini kazandı.Grubunda lider olan Bucaspor, 2013-2014 sezonunda eleyerek büyük sükse yaptığı rakibi önünde tekrar aynı başarıyı göstermek istiyor.

Galatasaray - Gaziantepspor

Geçen sezonun 3 kupalı şampiyonu Galatasaray, 2010-2011 sezonundaki duruma benzer bir psikoloji içinde... UEFA'nın ceza talebinin açıklandığı basın toplantısında "Nokta atışı transferler sürecek" dendikten birkaç gün sonra "Şartlar nedeniyle transferi kapattık" açıklamasıyla bir kez daha planlama eksikliği nedeniyle hayal kırıklığı yaşayan Galatasaray taraftarının nasıl bir reaksiyon göstereceği belki de maçın anahtarı olacak. Son iki yılın kupa şampiyonunun ligdeki durumu malum ve bu sezonu kupasız kapatmamak için çok önemli bir maç. Bu karşılaşma ligde kadro kalitesine oranla aldığı puanla inanılmaz bir başarıya imza atan Gaziantepspor'un takımı yıllardır sırtlayan Muhammet Demir'siz ilk ciddi sınavı...

Trabzonspor - Akhisar Bld.

Bu sezon kupa şampiyonluğunu çok isteyen Trabzonspor, tek maç üzerinden oynanacak son 16 turunda belki de en istemeyeceği takımla oynuyor. Mali sebeplerle kadroyu azaltma yoluna giden bordo-mavililerin bu zor dönemde transferini başardığı Muhammet Demir ilk kez Avni Aker'de sahne alacak. Ligde deplasmanda Beşiktaş'ı yenen, Trabzonspor ve Fenerbahçe ile berabere kalan Cihat Arslan'ın öğrencilerinin şansı da en az rakipleri kadar... Son 16 turunun en zorlu mücadelesi Avni Aker'de olacak.

Bursaspor - Amedspor

Hamza Hamzoğlu ile çok iyi çıkış yakalayan Bursaspor, iki maçta 8 gol attığı yeni evi Timsah Arena'da çeyrek finali kovalayacak. Son maçlarında altyapısını hatırlayan Timsah'ta şans bulursa, Furkan Soyalp'e dikkat. Vergi sorunu nedeniyle Batalla'ya lisans çıkartamayan Bursaspor bu sorunu çözdü ve Arjantinli maestro efsane olduğu yeşil-beyazlı formayı bu maçta giyebilir. Grup liderliğini son saniyede kaçıran Amedspor ise yeni bir sürpriz peşinde...

Sivas Bld - Çaykur Rize

Bu sezon kupanın belki de en dikkat çeken takımı Sivas Belediye oldu. İlk maçta 1461 Trabzon'dan 7 gol yiyen, ikinci maçında evinde Beşiktaş'a yenilen Sivas Belediye, kupa tarihine geçecek bir başarıyla sonuncusu Olimpiyat Stadı'nda 4 gollü olmak üzere üst üste aldığı 4 galibiyetle grubunu lider bitirdi. Bu başarıyı çeyrek finalle taçlandırmak isteyecek ev sahibinin karşısında Hikmet Karaman'ın Çaykur Rize'si var. Onlar da bu sefer son 16 turunda takılmak istemiyor.

Torku Konya - Antalyaspor

Aykut Kocaman yönetiminde ligde ilk 4'ü kovalayan Torku Konyaspor, kupada da iddiasını sürdürmek istiyor. Harika iki yeni stada sahip takımların buluşmasında Antalyaspor geçen sezon Bursaspor'un başardığı gibi bu yıl 25 Mayıs'ta evinde oynanacak finale çıkmak istiyorsa bu zorlu sınavı atlatmak zorunda. Konyaspor ile Antalyaspor arasındaki mücadele 'Son 16' turunun en heyecanlı maçlarından biri olmaya aday görünüyor.

Medipol Başakşehir Büyükçekmece Tepecik

Son 16'daki 4 Süper Lig ile 2. Lig ekipleri kapışmasından biri daha. Ligde saha dağılımı belki de en iyi takım olan Başakşehir, bu özelliğinin çok işine yarayacağı çift maçlı eleme sistemiyle oynanacak çeyrek finale yükselmek için en şanslı takım görünümünde. Eskişehirspor'u geçerek grubunu ikinci bitirmeyi başaran Büyükçekmece Tepecik ise 'Peri Masalı'nı devam ettirmek amacında.