Maç Sonuçları

Kocaman darbe

Cenk Tosun'un golüyle öne geçen Kartal, 64. dakikada Marcelo'nun kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. Hemen ardından Bajic oyuna dengeyi getiren isim oldu

Giriş: 11 Şubat 2016, Perşembe 00:00 Güncelleme: 11 Şubat 2016, Perşembe 07:48
Beşiktaş evinde Aykut Kocaman'ın çalıştırdığı Konyaspor'a yenilerek Ziraat Türkiye Kupası'nda yarı finali tehlikeye soktu

Defansta kriz!
Beşiktaş'ta Marcelo'nun kırmızı kart görmesi savunmada yaşanan sıkıntıyı da su yüzüne çıkardı. Rhodolfo'nun sakatlığı ve Ersan'ın Çin'e transferinin ardından Brezilyalı futbolcunun da en az bir maç ceza alacak oluşu Süper Lig'deki Başakşehir karşılaşması öncesi teknik direktör Şenol Güneş'i zor durumda bıraktı.

Kartal turu zora soktu
Beşiktaş'ın kupada yarı finale yükselmesi için Konya'daki rövanşı iki farklı skorla ya da 3-2, 4-3 gibi tek farklı skorla kazanması gerekiyor. Siyahbeyazlıların 1-0'lık galibiyetinde tur yeşil-beyazlıların. 2-1'lik galibiyetinde ise maç uzatmalara gerekirse penaltılara gidecek.

Tolgay 8.5 ay sonra
Beşiktaş'ın sezon öncesi gerçekleştirdiği Almanya kampında sol diz çapraz bağları kopan Tolgay Arslan bu sezon ilk kez kadroda yer aldı. 8.5 ay aradan sonra kadroya giren gurbetçi futbolcu, yedek soyundu. Bu arada teknik direktör Şenol Güneş, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası son 16 turunda oynadığı ve 2-0 kazandığı Bucaspor karşılaşmasında ilk 11'de yer verdiği futbolculardan Jose Sosa dışındaki tüm isimleri değiştirdi.

1026
Beşiktaş'ta 1026 gün aradan sonra ilk kez yabancı bir kaleci görev yaptı. Boyko'dan önce en son 20 Nisan 2013 tarihinde Kartal'ın Akhisar'a 4-1 yenildiği karşılaşmada Alan McGregor, kaleye geçmişti.

Dakika 31
Beşiktaş'ın sağ taraftan kullandığı köşe vuruşunda Necip'ten seken topu Selim uzaklaştıramadı. Topu önünde bulan Cenk, sert bir vuruşla meşin yuvarlağı köşeden filelere gönderdi: 1-0.

Dakika 65
Konyaspor'un ceza sahasının hemen önünde kazandığı serbest vuruşta Mehmet Uslu topa dokundu, Ali Çamdalı ise durdurdu. Bajic, sert bir vuruşla meşin yuvarlağı Boyko'nun sağından filelerle buluşturdu: 1-1,

Dakika 79
Konyaspor'un kullandığı köşe vuruşunda Selim'in arka direkten çektiği şutta top direkten döndü. Bekletmeden vuruşunu yapan Volkan, konuk ekibe üstünlüğü getirdi: 1-2.

Fatih Terim tribünde
Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmaya Beşiktaş taraftarı fazla ilgi göstermedi. Mücadeleyi yaklaşık 5 bin 500 kişi tribünden izledi. Bu arada Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, maçı Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'la birlikte protokol tribününden takip etti.