Maç Sonuçları

"Hakem maçı Fenerbahçe'ye verdi"

Torku Konyaspor Basın Sözcüsü Ahmet Baydar, Fenerbahçe'ye 3-0 yenildikleri maçın hakemi Tolga Özkalfa'yı eleştiri yağmuruna tuttu.

Giriş: 21 Nisan 2016, Perşembe 00:00 Güncelleme: 21 Nisan 2016, Perşembe 16:51

Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçında Fenerbahçe'ye 3-0 mağlup olan Torku Konyaspor, hafta sonu ligde kendi sahasında Çaykur Rizespor ile oynayacağı maça odaklanmak istiyor.

Yeşil-beyazlı takımın Basın Sözcüsü Ahmet Baydar, kupada yarı finale kalan 4 takımın da final için yarıştığını ifade ederek, "Fenerbahçe ile oynanan ilk maçı kaybettik. İstemediğimiz bir sonuç. Ama bunun rövanşı da var. İkinci maçta yine mücadelemizi son düdüğe kadar yaparak sonucuna razı olacağız. 2016 yılındaki ilk yenilgimizi aldık. Tabi ki gönül kaybetmeyi istemezdi ama yapacak bir şey yok. Artık bundan sonraki maçlarımızı iyi sonuçlarla kapatmak için elimizden gelen mücadeleyi ve gayreti göstereceğiz" dedi.

"HAKEM TOLGA ÖZKALFA'YI HESABA KATMAMIŞIZ"

Dün oynanan maçı yöneten hakem Tolga Özkalfa'ya tepki gösteren Ahmet Baydar, "Kupada yarı finale kalan 4 takımın da final şansı vardı. Sahamızda seyircimizin önünde rövanş maçı öncesinde avantajlı bir skor elde etmek istiyorduk. Biz sahada sadece rakiple mücadele edeceğimizi zannediyorduk ama hakem Tolga Özkalfa'yı hesaba katmamışız. Karşılaşmanın ilk yarısında direkt sonuca etki eden kararlar verdi. Maçı bizden alıp rakibe verdi diyebiliriz. İkinci devrede de ilk yarıda yaptıklarının bir anlamda diyetini öder gibi düdükler çaldı. Gördüklerini çalan değil, istediği kararları veren Özkalfa'yı varsa vicdanı ile baş başa bırakıyoruz" şeklinde konuştu.

"FENERBAHÇE YENİLGİSİ MORALİMİZİ BOZMAYACAK"

Hafta sonu ligde kendi sahalarında oynayacakları Çaykur Rizespor maçıyla ilgili olarak ise Baydar, "Ligde iyi gidişimiz var. Fenerbahçe yenilgisi moralimizi bozmayacak. Yakaladığımız seriyi pazar günü oynayacağımız maçtan 3 puanla ayrılarak sürdürmek ve lig üçüncülüğündeki avantajımızı korumak istiyoruz. Bu konuda teknik heyet ve oyuncularımıza güvenimiz tam" ifadelerini kullandı.

Yeşil-beyazlı taraftarların Fenerbahçe maçında geriye düşmelerine rağmen son düdüğe kadar örnek bir şekilde desteklediklerini vurgulayan Ahmet Baydar, "Bu hareketleriyle bir kez daha alkışı ve övgüyü hak ettiler diye düşünüyorum. Maç sonunda oyuncularımızı tribünlere davet ederek moral vermeleri ne kadar bilinçli olduklarının en canlı göstergesi. Muhteşem taraftarlarımıza dün akşamki desteklerinden dolayı bir kez daha teşekkür ediyoruz" açıklamasında" bulundu.