Maç Sonuçları

Kupasaray

F.Bahçe'yi, Podolski'nin tek golüyle yenen G.Saray, Ziraat Türkiye Kupası'nı üst üste 3'üncü, toplamda 17. kez müzesine götürdü

Giriş: 27 Mayıs 2016, Cuma 00:00 Güncelleme: 27 Mayıs 2016, Cuma 07:11
Süper Lig'i 6. sırada tamamlayan Aslan, kupayı kazanarak, hem Avrupa cezasını çekmesi için geçerli vizeyi hem de taraftarının gönlünü aldı.

G.Saray'a kupasını Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile TFF Başkanı Yıldırım Demirören verdi. Kupa Selçuk'un ellerinde yükseldiğinde Antalya Arena'da coşku tavan yaptı.

Galatasaray düne kadar finalde 4 kez yendiği Fenerbahçe'yi yine devirdi ve Podolski'nin golüyle Türkiye Kupası'nı üst üste 3.kez müzesine götürdü. Avrupa biletini alan sarı-kırmızılılar, bu zaferle 2 yıl ceza çekmekten kurtuldu. Antalya Arena'daki dev derbinin ilk yarısında üstünlük Galatasaray'daydı. 6, 13 ve 21'de gole yaklaşan Podolski 31. dakikada Denayer'in arka direğe aşırdığı topu kale ağzında tamamladı ve Aslan'ı 1-0 öne geçirdi. Cimbom ikinci yarıya Sneijder-Chedjou değişikliğe ile başladı. Van Persie'nin yerine giren Fernandao 53'te kafa ile yoklasa da Fenerbahçe derbilerini bir başka oynayan Muslera geçit vermedi. Ba'nın kafası 62'de direğe takılırken, Fernandao 78'de auta attı. 1-0'lık üstünlüğünü koruyan Galatasaray yine finallerin takımı olduğunu gösterdi ve bu sezon çok üzdüğü taraftarını dün akşam sevindirdi.

GELECEĞİME BAŞKAN KARAR VERECEK
Riekerink, 2.5 ay önce 5. teknik direktör olarak geldiği Galatasaray'a kupa sevinci yaşattı. Sözlerine "Çok önemli bir zafer" diye başlayan Hollandalı çalıştırıcı, "İlk yarıda oyunu domine ettik. İkinci yarıda Wesley'i çıkardık ve Chedjou'yu koyduk. Daha kontrollü oynadık. Oyuncularıma, sağlık ekibine, teknik ekibe teşekkür ediyorum. İnanılmaz gururlandırdılar beni. Geleceğimle ilgili kararı verecek olan yöneticilerimiz ve başkanımızdır" ifadelerini kullandı.

7 MİLYON TL KASAYA
Finale kadar namağlup gelen iki takımdan G.Saray (8 G-3 B), şampiyonluk kupasının yanı sıra kasasına 2 milyon 300 bin dolar (yaklaşık 7 milyon TL) koydu. F.Bahçe (9 G-2 B) ise ikinci olarak 875 bin doların (yaklaşık 2 milyon 600 bin TL) sahibi oldu.