Maç Sonuçları

Gruplara son biletler

Türkiye Kupası’nda 3. Eleme Turu kuraları çekildi. G.Saray evinde Dersimspor’u konuk ederken Trabzonspor ise Çorum deplasmanına konuk olacak. Maçlar 25, 26 ve 27 Ekim’de oynanacak

Giriş: 29 Eylül 2016, Perşembe 00:00 Güncelleme: 29 Eylül 2016, Perşembe 05:38
Ziraat Türkiye Kupası'nda 3. Eleme Turu kuralarında kupanın son şampiyonu Galatasaray, Dersimspor ile eşleşti. Sarı-kırmızılılar 3. Lig ekibini evinde ağırlarken, Trabzonspor da yine 3. Lig ekiplerinden Çorum Belediyespor'a konuk olacak. 25, 26 ve 27 Ekim tarihlerinde tek maçlı eleminasyon usulüne göre oynanacak mücadeleler sonunda 27 takım, Spor Toto Süper Lig'i 2015-2016 sezonunda ilk 5 sırada tamamlayan ekiplerle gruplarda kupa yarışı verecek. Toplamda 32 takımın mücadele edeceği gruplarda zorlu mücadeleler çift devreli lig usulüne göre oynanacak ve bu maçların sonunda gruplarında ilk iki sırayı alan takımlar bir üst tura çıkmayı garantileyecek.

SÜPER LİG'DEN 10 TAKIM
Ziraat Türkiye Kupası 3. Eleme Turu'nda Süper Lig ekiplerinden; Galatasaray, Trabzonspor, Bursaspor, Kasımpaşa, Çaykur Rizespor, Gençlerbirliği, Akhisar, Gaziantepspor, Kayserispor ve Antalyaspor gruplara kalma mücadelesi verecek.

GALATASARAY DERSİMSPOR
Galatasaray ile TT Arena'da karşı karşıya gelecek olan Dersimspor, bu tura gelene kadar 12 Bingölspor ve Eskişehirspor'u geçmeyi başardı. Üçüncü Lig İkinci Grupta mücadele eden ve Hayati Palancı'nın yönetiminde olan ekibin en dikkat çeken ismi ise 6 maçta 4 gol atan forvet Koray Kurt. Yaklaşık 1.5 milyon Euro kadro değerine sahip olan Dersimspor, liginde 4 maçta 6 puan topladı.

ÇORUM BLD. TRABZONSPOR
Trabzonspor ile Dr.Turhan Kılıçoğlu Stadyumu'nda karşılaşacak olan Üçüncü Lig Birinci Grup ekibi, liginde şu ana kadar 4 maçta 9 puan topladı. Kadrosunun en dikkat çeken ismi bir dönem Trabzonspor forması da giyen Abdullah Karmil.. Serdar Bozkurt'un yönetimindeki Çorum ekibi, bu tura gelene kadar Manisaspor ve Bartınspor'u elemeyi başardı. Takımın kadro değeri ise yaklaşık 2.5 milyon Euro.

NE DEDİLER?
Servet Yardımcı (TFF Başkanvekili): 158 takımla yola çıktığımız Ziraat Türkiye Kupası maçlarına 54 takımla devam ediyoruz. Bu turdan sonra grup aşamasına geçmiş olacağız. Bu maçların dostluk ve centilmenlik çerçevesinde geçeceğini ümit ediyorum. Tüm takımlara başarılar diliyorum. Ali Düşmez (TFF Yön. Kurulu Üyesi): Kupa 158 takımdan buralara kadar geldi. Süper Lig'den BAL Ligi'ne kadar tüm liglerin olduğu bir turnuvayı yaşıyoruz. Çok daha güzel günler kupayı bekliyor. Hak edenlerin kazandığı güzel bir turnuva diliyorum.
Cenk Ergün (G.Saray Futbol Direktörü): Biz son 3 sene Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanma başarısını gösterdik. Türkiye'de de en çok kupayı kazanan takımız. Amacımız bu sene tekrar bu kupayı kazanmak. Elbette ki her rakip değerli ama bizim amacımız rakiplerimizden bağımsız olarak finale kadar gitmek ve tekrar bu kupayı almak.
Osman Dinsever (Bursaspor Yöneticisi): Takımımız gayet iyi durumda, inanılmaz bir aile ortamı oluştu. Bu sene hedefimiz Süper Lig'de daha yukarılara çıkmak, özellikle kupada çok ciddi hedefimiz var. O yolda güzel bir kura çektik. İnşallah devamı da güzel gelir diyorum.

ŞİFRESİZ FUTBOL KEYFİ
Ziraat Türkiye Kupası'nın büyük heyecanını 'şifresiz' olarak futbolseverlerle buluşturan A Spor, 3.Tur Eleme maçlarında da yine evlerinize konuk olmaya hazırlanıyor. A Spor, kritik mücadelelerin yanı sıra; maç önü ve maç sonu özel röportajlarla kupanın her anını ekranlarınıza 'HD' kalitesi ile taşıyacak.

İŞTE 3. ELEME TURU MÜSABAKALARI
Akhisar BLD.– Nazilli BLD.
Aydınspor 1923 – Antalyaspor
Balıkesirspor – Darıca Gençlerbirliği
Bandırmaspor – Sancaktepe BLD.
Boluspor – Elaziz BLD.
Bursaspor – Yomraspor
Çaykur Rizespor – Fethiyespor
Yeni Amasyaspor – Denizlispor
Elazığspor – Ofspor
Galatasaray – Dersimspor
Kırklarelispor – Gaziantep BŞB.
Gaziantepspor – Düzyurtspor
Pendikspor – Gençlerbirliği
Fatih Karagümrük – Göztepe
Gümüşhanespor –Anadolu Selçuklu
Kasımpaşa – Kahramanmaraş
Kayserispor – Bucaspor
Amed– Keçiörengücü
Kızılcabölük – Kocaeli Birlikspor
Samsunspor – Menemen BLD.
İnegölspor – Sarıyer
Sivasspor – Buğsaşspor
B.Tepecik– Şanlıurfaspor
Çorum BLD.– Trabzonspor
24 Erzincanspor – Yeni Malatyaspor
A.Afyonspor – Ümraniyespor
BŞB Erzurumspor – Tuzlaspor