ARKADAŞINA GÖNDER Acı biberli dondurma
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Acı biberli dondurma

Acısıyla ünlü Şanlıurfa’da, dondurmacılar ilginç bir dönem başlattı. Yemeklere acı katmak için kullanılan isot(biber), bu kez dondurmada kullanılıyor. Şanlıurfa'da hemen hemen her yemekte bolca kullanılan acı biber, bu kez ise dondurmacıların tezgahlarını süslemeye başladı. İsotun yanısıra kebabı, tatlıları ile meşhur Şanlıurfa'da, acı biberli dondurma satışına başlandı. Dondurma külahlarının yerine biber kullanan 25 yıllık dondurmacı Hüseyin Müjde,biberli dondurmaların ise 2 TL'den satışa sunduklarını kaydetti. Müjde, biberli dondurma ile acı ve tatlıyı bir araya getirdi. Yeni uygulamanın büyük ilgi gördüğünü belirten Müjde ise, "Acı denince akla Şanlıurfa geliyordu. Şanlıurfalılar acılı yemeklerin sonunda tatlıyı da çok seviyor. Biz de acı ve tatlıyı buluşturduk. Acı biberden elde edilen İsot yemeklerde ve fırında pişirilerek, sofralarda yoğun tüketiliyordu. Dondurma külahı yerine daha doğal olan biberi kullanmaya başladık. Müşteriler ise uygulamayı çok beğendi" dedi. İlk kez uygulamayla karşılaşan müşteriler ise yeni uygulamadan memnuniyetini dile getirdi. 1 haftadır gerçekleştirilenbiberlidondurma uygulamasının kentteki tüm pastane ve dondurmacılarda yaygınlaşması bekleniyor.
arkadaşına gönder
7.8.2015

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.