ARKADAŞINA GÖNDER Bu bitkiler her derde deva
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Bu bitkiler her derde deva

Soğuk havaların gelmesiyle beraber gribal hastalıklardan korunmak için birçok vatandaş soluğu aktarlarda alıyor. Giresun'da 15 yıldır aktarlık yapan Sinan Taraca, yaptığı açıklamada ”Bitkisel ürünlerin yoğunlukla alım ve tüketimin başladığı bu günlerde özellikle ada çayı, ıhlamur, kekik, kuşburnu tercih ediliyor. Bunların yanın da ekinezya, zencefil, çay, gülhatmi gibi bu ürünler tüketilebilir. Belirli bir oranda tüketildiğinde zararının olmadığını ve ödem atmada ve soğuk algınlığına gayet iyi geldiği söyleyebiliriz” dedi. IHLAMUR, ADA ÇAYI VE ZENCEFİL TERCİH EDİLİYOR
Ihlamurun en çok sattıkları ürünlerin başında geldiğini ancak bugünlerde kilogram fiyatının çok yükseldiğini kaydeden Taraca "Karadeniz de ani iklim değişiklerinin yoğun olduğu ve yağmurların başladığını bunu göze alarak insanlarda gribal enfeksiyon başladı. Bununla beraber ıhlamur, ada çayı ve zencefil yoğunlukla giden ürünler arasındadır" diye konuştu.

BULUNMASI VE TÜKETİLMESİ GEREKENLER
Kış aylarında pekmezin çok fazla tüketilmesinin faydalı olacağını de ifade eden Taraca "Her evde muhakkak ıhlamur, ada çayı, zencefil ve ekinezya gibi bitki çaylarının bulunmasını, bunlara ilave olarak da yanında bal, pekmez tüketilmesi gerekir. Özellikle pekmezin kış ayların da bol tüketilmesi gerekir. Kuşburnu, kızılcık, dut ve üzüm pekmezi kullanılması da faydalı olacaktır" şeklinde konuştu
arkadaşına gönder
16.10.2015

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.