6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.
LYS'de nasıl başarılı olunur? LYS'de başarının anahtarı!

LYS'de nasıl başarılı olunur? LYS'de başarının anahtarı!

16.06.2016 | 15:51

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)’ ye sayılı günler kaldı. Öğrencilerde sınav stresi ve heyecan başarıyı etkileyen en önemli faktörler. Esenyurt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cuma Bayat, öğrencilerin mutlaka heyecanlarını yenmelerini ve sınavı gözlerinde çok fazla büyütmemelerini dile getirdi.

Üniversiteye girişin ilk aşaması olan YGS, 13 Mart'ta yapılmıştı. LYS ise 18-19 Haziran'da yapılacak Sosyal Bilimler sınavı ile başlayıp 25-26 Haziran'da devam edecek oturumlarla son bulacak.
"SANKİ YARIN SINAVA GİRMİYORMUŞ GİBİ HAREKET ETSİNLER"
"Sınav hepimizi heyecanlandırır tabi onlarda heyecanlıdır şuanda ancak uzun bir süredir emek veriyorlar şimdi bu emeklerini ölçeceğiz" diyen Rektör Prof. Dr. Cuma Bayat, Bu emeklerinin karşılığında aldıkları puanlar gelecekte onların bütün hayatlarını şekillendirecek. Ellerindeki bu puanı kullanmak için hangi üniversite ve bölüme girerim diye araştıracaklar. Bu tabii ki onları heyecanlandırmalı ama heyecan arttıkça başarı düşeceği içinde fazla heyecanlanmamanın yollarını seçmeliler. Örneğin günlük yaşam hiç değişmemeli, saatinde uyuyup aynı saatte kalkmalılar. Özel bir gün diye onu her gün düşünüp heyecan yapmasınlar. Aileleriyle normal sohbetler yapsınlar sınav öncesi sanki yarın sınava girmiyormuş gibi hareket etsinler. Bu heyecanlarını azalttığı gibi kafaları dinlenmiş olduğu için başarılarını etkileyecektir" dedi.
"ANNE VE BABALAR ÇOCUKLARIYLA SINAVI KONUŞMASINLAR"
Öğrencilerin bir gün önceden mutlaka gidip sınav yerlerini görmeleri gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Cuma Bayat, "Sınav günü yetişememe stresi yaşamasınlar. Sınavdan yarım saat, bir saat öncesinden de sınav yerlerinde olsunlar. Bu onların sakinleşmesine yardımcı olacaktır. Anne ve babalara burada çok iş düşüyor çocuklarıyla sınavı konuşmasınlar, aile sohbeti yapsınlar. Öğrencilerimiz yetiştiremeyebilir, yanlış işaretleyebilir bu herkesin başına gelebilecek şeydir. Ama bunu düşünerek sınava girersek zaten hata yapmış oluruz. Bunların hiçbirisi olmayacakmış gibi yarın gidip bütün soruları da cevaplayacakmış gibi bir özgüvenle sınava girmeliler. Sınava girdiklerinde kitapçığı tümüyle okuyup bildikleri sorulardan başlayıp, bilmedikleri soruları atlayarak zaman kalırsa onlara dönmek başarılarını artıracaktır. Çünkü zor soru kolay soru aynı puanı getiriyor. Sınavda heyecan olacaktır ama sınav tekrar edilebilen bir olaydır o kadar da önemsemesinler" açıklamalarında bulundu.
Sıradaki

OTOMATİK OYNAT

SON DAKİKA