ARKADAŞINA GÖNDER Sıcağın çaresi: 'Bici bici'
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Sıcağın çaresi: 'Bici bici'

Adana'yı son 2 gündür etkisine alan kavurucu sıcaktan bunalanlar, yöreye özgü buzlu tatlı 'bici bici' tüketerek serinlemeye çalışıyor. Sıcaklık öğle saatlerinde gölgede 38 dereceye ulaşırken vatandaşlar serinlemek için park ve gölgelere kaçıyor. Uzmanlar, güneşin dik olarak vurduğu 13.00 ile 15.00 saatleri arasında zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmaması konusunda uyarırken, serinlemek isteyenlerin tercihleri arasında yer alan yöresel bici bici tatlısı büyük ilgi görüyor. Cam kaselerin içinde, küp küp doğranmış pişmiş nişastanın üzerine rendelenmiş buz, pudra şekeri, kırmızı gıda boyalı şurup dökülüp muz, çilek ve kivi gibi meyve parçacıklarıyla servis edilen bici bici, satışlarında da önemli oranda artış oldu. Bici bicinin suyunu pipet yardımıyla içip kaşıkla buz ve meyvelerini tüketen vatandaşlar, "Bu sıcaklarda bici bici ile ferahlamaya çalışıyoruz. Bici bici hem çok lezzetli hem çok serinletici" dedi. BİCİ BİCİ NASIL YAPILIR?
5 litrelik bir tencere içine 4 litre su koyularak, kaynatılmaya başlanılır. Suyun ısınması beklenir. Yarım kilo nişasta da başka bir kabın içinde bir litre suda eritilir. Bu karışım, kaynayan suyun içine dökülür. Tenceredeki karışım, kıvamı yakalanıncaya kadar karıştırılarak pişirilir. Kıvama gelen muhallebi, bir tepsiye dökülerek, üzerine gıda boyaları ile şekil verilir. Hazırlanan muhallebi servis edilmek üzere bir kaseye küp şeklinde doğranır. Üzerine rendelenmiş buz konularak, buza şekil verilir. Rendelenmiş buzun üzeri isteğe göre kiraz, çilek, kayısı, muz, kivi, kavun gibi mevsim meyveleri veya çikolata, dondurma ile bezenir. Önceden hazırlanan bici bici şerbeti kasenin bir kenarından ilave edilerek, pipet ve kaşığıyla beraber servis edilir. Ayrı kap içerisinde bici bicinin yanında verilen pudra şekerinden, tercihe göre tatlıya eklenerek yenilir.


arkadaşına gönder
4.8.2015

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.