X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Mahalle arası konsepti
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Mahalle arası konsepti

  • Giriş Tarihi: 18.4.2013 17:14

Londra, Salzburg ve İstanbul'da pek çok restoran ve otelin mutfağının şefliğini yapan Eren Bursalıgil'in hayali, mahalle arasında kaliteli ve lezzetli yemekler yapmaktı. Bursalıgil bu hayalini Beşiktaş Abbasağa Mahallesi'ne açtığı Eat Box adlı küçük ve sıcak restoranında gerçekleştirmeye başladı.

"KENDİM YEMEYECEĞİM YEMEĞİ KİMSEYE YAPMAM"

Avusturya'da aldığı aşçılık eğitiminden sonra Londra'da iş hayatına başlayan Bursalıgil İstanbul'dan gelen bir teklif üzerine 2005'te Türkiye'ye döndü. Dönüşünden sonra da pek çok otel ve restoranda aşçıbaşı olarak görev yaptı. Uzakdoğu'dan Amerika'ya kadar tüm dünya mutfaklarına hakim. Fakat asıl alanı Amerika mutfağı ve burger. "Burada en lezzetli hamburgeri yapıyoruz. Pek çok yerde yediğimiz hamburger değildir aslında yanlış yapılır. Hambuger zaten basit ama birkaç tane püf noktası olan bir yemektir. Ben de burada o basitliğe ve püf noktalarına dikkat ediyorum ve malzemelerimi her zaman taze tutuyorum. Çünkü böyle olmazsa ben de yemem ve yemeyeceğim bir şeyi müşterilerime yediremem." diyen Bursalıgil, Eat Box' ta pişirilen hamburgerlerin hep aynı standartta olduğunu her geldiğinizde aynı lezzetin bulunabileceğini söylüyor.

"İYİ YEMEK İÇİN ELİT SEMTLERE GİTMEK GEREKMİYOR"

"Avrupa'da ve Amerika'da bir konsept vardır. Mahalle arasında çok kaliteli yemek yiyebileceğiniz küçük sıcak mekanlar. İyi yemek için elit semtlere gitmeniz gerekmez. Ben hep bunu yapmak istedim. Abbasağa'nın bu lokasyonu da çok hoşuma gitti ve gerçekleştirdim. Müşteriler burada iyi müzik eşliğinde kitaplarını da okuyabilirler kahvelerini de içebilirler. Hep birlikte muhabbet de ederiz."Diye anlatan Bursalıgil tüm yemekleri kendisi yapıyor. Aldığı hiçbir malzemeyi bir günden fazla bekletmiyor ve müşterisinin yemeğin hazırlanmasını biraz daha fazla beklemesi karşılığında en iyi yemeği yiyeceğinin garantisini veriyor. Mekan ayrıca "pet friendly" yani müşteriler hayvanlarıyla girebiliyor. Bir hayvan sever olan Bursalıgil "Müşterilerin de hayvan sevip hayvanlarıyla gelmesinin benim için hiç sakıncası yok" diyor.

YAZA HAZIRLIK; ŞEKERSİZ FROZEN

Yazın büyük handikaplarından şekerli ve yağlı tatlılar. Eat Box çözümü ise doğal şekerlenme. Yaz için taze meyvelerden frozen ve milkshake olacak. Meyvelerin kendi kendilerine şekerlenmesi için dinlenmeye bırakılacak. Ekstra bir şeker ve şurup eklenmeyecek.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.