Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Salça ve peynirin tuzu da azalıyor

Giriş Tarihi: 6.6.2013
Dünya Sağlık Örgütü, Avrupa Bölge Ofisi Temsilcisi Joao Breda, örgütün bir kişinin günde 5 gramdan fazla tuz tüketmemesine yönelik kararı bulunduğunu, her ülkenin sağlıklı nesiller için az tuz alımının sağlanması amacıyla eylem planı hazırlayacağını belirtti. Breda, "Türkiye ise Avrupa'da tuzun en çok tüketildiği ülke" dedi. Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Daire Başkanlarından Doç. Dr. Nazan Yardım da Türkiye'de öncelikle ekmekteki tuz miktarının 1,5 grama düşürüldüğünü belirterek şunları söyledi: "Ülkemizde salça kullanımı çok yüksek. En çok tuzu kahvaltılıklardan alıyoruz. Azaltılması için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.
ARKADAŞINA GÖNDER
Salça ve peynirin tuzu da azalıyor
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz