Dünya Sağlık Örgütü, Avrupa Bölge Ofisi Temsilcisi Joao Breda, örgütün bir kişinin günde 5 gramdan fazla tuz tüketmemesine yönelik kararı bulunduğunu, her ülkenin sağlıklı nesiller için az tuz alımının sağlanması amacıyla eylem planı hazırlayacağını belirtti. Breda, "Türkiye ise Avrupa'da tuzun en çok tüketildiği ülke" dedi. Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Daire Başkanlarından Doç. Dr. Nazan Yardım da Türkiye'de öncelikle ekmekteki tuz miktarının 1,5 grama düşürüldüğünü belirterek şunları söyledi: "Ülkemizde salça kullanımı çok yüksek. En çok tuzu kahvaltılıklardan alıyoruz. Azaltılması için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.