Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Bitkisel et yakında sofralarda

Giriş Tarihi: 27.6.2014
Almanya'da ileri teknolojiyle elde edilen, ana maddesi su ve bitkisel protein olan lifli bitkisel madde, sofralarda yakında vejetaryen biftek olarak yerini almaya hazırlanıyor. Almanya'daki Fraunhofer Enstitüsün'den Florian Wild, bitkisel şnitzel üretti. Bu vejetaryen et, protein ve lif açısından oldukça zengin ve yağsız. Dokunun tavuk etine benzemesi hedeflenirken çiğnerken de bu hissi vermesi lazım. Florian Wild, etseverleri özellikle tat açısından ikna etmesi gerektiğini iyi biliyor. Bu yüzden 5 seneden beri farklı baharat aromaları üzerinde deneyler yapıyor. Hedef, etin yerini alabilecek bu maddeyi büyük miktarda üretmek.
BUGÜN NELER OLDU
ARKADAŞINA GÖNDER
Bitkisel et yakında sofralarda
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz