X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER En "tatlı" mesai başladı
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

En "tatlı" mesai başladı

  • Giriş Tarihi: 24.7.2014 11:41 Güncelleme Tarihi: 25.7.2014 02:59

Mutfak kültürü ve lezzeti kentin sınırlarını aşan Kayseri'de Ramazan Bayramı öncesinde tatlı siparişi alan işletmelerin yoğun mesaisi başladı.

Bayram için bir hafta öncesinden tatlı siparişlerini almaya başlayan geleneksel damak tatlarının üretildiği işletmelerde, talebin fazla olması nedeniyle yoğunluk yaşanıyor.

Eşiyle birlikte kurduğu işletmede yaklaşık 20 yıldır yöresel tatlı üretimi yapan Bahri Fırat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kayseri'de bayram sofralarının baklava çeşitleri ile şenlendiğini söyledi.

Kadın tatlı ustalarının elinden çıkan yöresel lezzetlerin ilgi gördüğünü dile getiren Fırat, "Siparişleri almaya başladık, arife gününe kadar tüm siparişleri hazırlamış olmamız gerekiyor. Var gücümüzle bunun için çalışıyoruz. Kayserili hanımların evlerinde yaptıkları açma, güllü, muska baklava, oklava sarması, nevzine ve şöbiyeti burada kadın ustalarımız yapıyor. Tatlılarımızın hepsi cevizli ve kullanılan malzemeler birinci sınıf" diye konuştu.

Baklavanın tepsisi 60 lira

Bayram dolayısıyla fiyatlarda bir artış olmadığına dikkati çeken Fırat, şunları kaydetti:

"Tatlıların kilogramı 20 lira. Tepsilerimiz 3 kilo tatlı alıyor. Her türlü baklavanın tepsisi 60 lira. Cevizi 35 liradan alıyoruz ancak baklavayı ucuza satıyoruz. Çünkü sürümden kazanıyoruz. Artık ev hanımları bu tatlıları evde yapmak yerine sipariş vermeyi tercih ediyor. Çalışan kadınlar da vakitleri olmadığı için bizi tercih ediyor. Ayrıca yaptığımız ürünlere de güveniyorlar. Ev ekonomisini düşünen ev hanımları buralardan tatlılarını alıyor çünkü evde baklava yapmak daha pahalıya mal oluyor."

1,5 ton pasta siparişi

Fırat, artık ev baklavalarının yanı sıra pek çok çeşidi bulunan kuru pastaların da bayram da yoğun olarak tüketildiğini belirtti.

Fırat, bayram dolayısıyla 1,5 ton pasta siparişi aldıklarını belirterek, "Pastalar hanımların evlerinde yaptıklarından farksız. Cevizli, reçelli, fındıklı, çikolatalı pek çok çeşidi bulunuyor. Bayramlarda misafirlerine pasta ikram etmek isteyenlerin de sayısında artış var" dedi.

Su böreğine de talep yoğun

Tatlının yanı sıra su böreğinin de Kayseri'de bayram ikramları arasında yer aldığını ifade eden Fırat, şunları kaydetti.

"Neredeyse baklavaya yakın su böreği siparişi alıyoruz. Kayseri'de bayram yemeğine su böreği ile başlanır, baklava ile sonlandırılır. Peynirli su böreği 25 lira, kıymalı ise 28 lira. İşletmemizde sıcak hava ve ramazana rağmen kadın çalışanlarımız maharetli elleriyle geleneksel su böreği lezzetini yaşatıyor."

İşletmede çalışan Goncagül Aydın ise evlerinde yaptıkları lezzetleri artık müşterilere ulaştırarak, ev ekonomisine destek olduklarını dile getirdi.

Aydın, "Evimizde ailemize nasıl hijyenik koşullarda, sevgiyle hamur yoğuruyorsak işletmemizde de aynı özveriyle üretim yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

kalan karakter 1000

Mustafa Mustafa

Haberin basligina bak konusuna bak. Ayranin A'sindan bile soz edilmiyor.

Aynı Görüşte misiniz?
evet0
hayır0
cevapla 24.07.2014 15:09

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.