Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Kars'a kış gelince kazlar direğe asılır

Giriş Tarihi: 25.11.2014
Kars'a kış gelince kazlar direğe asılır
Kazıyla meşhur olan Kars'ta, yaz boyunca dağlarda otlatılan kazlar, kesilip temizlendikten sonra tuzlanarak direklerde 3 günde kurutuluyor. Kazlar daha sonra doğal dondurucu olanak adlandırılan evlerin önündeki sandıklarda saklanıp, kış boyunca tüketiliyor. Arpaçay ilçesine 25 kilometre mesafedeki Dağköy'de 42 kazını kesip kurutmaya bırakan Şevki Kaplan (68), "Kazlar kar yemeyi sever. Kar yediğinde ise etinin daha lezzetli olduğuna inanılır. Bu nedenle kar yağmasını ve onların da kar yemesini bekleriz" dedi. Eşi Sevgül Kaplan (64) ise bakımı oldukça zor olan kazın yılda 50 TL masrafı olduğunu söyledi.
ARKADAŞINA GÖNDER
Kars'a kış gelince kazlar direğe asılır
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz