X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER En güzel iftar menüleri - Ramazan iftar menüsü
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

En güzel -

  • Giriş Tarihi: 26.6.2015 11:38
En güzel iftar menüleri - Ramazan iftar menüsü
En güzel iftar menüleri - Ramazan iftar menüsü

Hem doyurucu hem de ekonomik işinizi daha da kolaylaştıracak. İşte bugüne özel, yapımı kolay yemek tarifleri ve iftar menüleri...

Dolu dolu bir sofrası hazırlamak istiyorsanız ne mutlaka göz atmalısınız. Sizi ne pişirsem? derdinden kurtarabilecek ekonomik iftar menüleri ve yemek tariflerini sizler için hazırladık. Sofralarınızın çeşitlendiği değişik yemek tariflerini Ramazan boyunca haberimizden takip edebilirsiniz.


Ezogelin çorbası

1 çay b. pirinç, 1 çay b. bulgur, 1 çay b. kırmızı mercimek, yarım çay b. tel şehriye, 1 soğan, 2 çorba k. tereyağı, 2 çorba k. salça, 3 çorba k. un, tuz, nane, pul biber, sıvıyağ, 1 su b. tavuk suyu, su.

Pirinci, bulguru ve mercimeği bir tencereye alıyoruz ve yıkayıp süzüyoruz. Üzerine suyunu koyuyoruz ve haşlamaya başlıyoruz. Tuzunu atıyoruz. Suyunu çekip iyice şişince altını kapatıyoruz. Ayrı bir tencereye sıvıyağ döküyoruz ve yemeklik doğranmış soğanı koyup kavuruyoruz. Tereyağını da ilave ediyoruz. Soğan kavurulunca unu ekliyoruz ve kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Tel şehriyeyi de ekleyip karıştırıyoruz. Pul biber ve bol nane koyuyoruz. Salçasını koyup karıştırıyoruz. Üzerine soğuk su döküyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak kıvamını açıyoruz. Haşlanmış bulgur, pirinç ve mercimeği suyuyla beraber çorba tenceresine aktarıyoruz. Tavuk suyu ve sıcak su döküyoruz. Tuzunu atıyoruz. Kaynayınca kıvamına göre tekrar sıcak su verebiliriz. Kaynayınca altını kapatıyoruz ve servis ediyoruz.

Köfteli Bezelye Yemeği

1 paket donmuş bezelye, 300 gr kadar kıyma, 2 adet soğan, Karabiber, 1 adet patates, 1 adet havuç, Sıvı yağ, 2 yemek kaşığı salça, Tuz.

Köftesi için; bir adet soğanı rendeleyelim ve suyunu sıkalım. Bir kabın içine kıymayı, soğanı, tuzu, karabiberi koyalım ve iyice yoğuralım. Hazırladığımız harçtan küçük parçalar koparalım ve elimizde yuvarlayıp, minik köfteler yapalım. Tencereye köfteleri, sıvı yağı koyalım ve köfteleri kızartıp, delikli

kepçe ile başka bir kaba alalım. Soğanı ince ince doğrayalım. Patatesi, havucu küp şeklinde doğrayalım. Başka bir tencereye soğanı, sıvı yağı koyalım ve kavuralım. İçine havuçları koyalım ve kavuralım. Sonra patatesleri ilave edelim ve bir süre daha kavuralım. Daha sonra salçayı, suyu ilave edelim ve karıştıralım. Son olarak köfteleri, bezelyeleri, tuzu ilave edelim ve Köfteli Bezelyelerimizi, orta ateşte pişirelim. Afiyet olsun.

Sade Bulgur Pilavı

3 çorba kaşığı tereyağı, 1 çorba kaşığı salça, 2 su bardağı bulgur, 4 su bardağı sıcak su, Tuz.

Bulguru yıkayıp, suyunu süzelim. Tencereye tereyağını koyalım ve eritelim. Üzerine salçayı ilave edelim ve 2-3 dakika kavuralım. Bulguru ilave edelim ve 2-3 dakika daha kavuralım. Sonra sıcak suyu, tuzu ilave edip, karıştıralım ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim. Sade Bulgur Pilavı piştikten sonra üzerini kağıt havlu ile örtüp, kapağını kapatalım. 10-15 dakika demlendirdikten sonra servis yapalım.

Yoğurtlu Semizotu Salatası

Bir demet semizotu, 1 kase yoğurt, 2 diş sarımsak, Zeytinyağı, tuz.

Semizotunu ayıklayıp, yıkayalım ve suyunu süzelim. Sarımsakları soyalım ve rendeleyelim. Bir kabın içine yoğurdu, sarımsağı, tuzu, zeytinyağını koyalım ve iyice karıştıralım. Üzerine semizotunu da ilave edip karıştıralım. Salatamızı servis tabağına alalım. Afiyet olsun.

Kazandibi

1 lt süt, 250 gr şeker, 125 gr pirinç unu, 1 pakt vanilya, Pudra şekeri

Bir litre sütü kaynaması için ateşe koyun.
İçine şekeri ve ayrı bir kapta biraz su ile çırptığınız (pirinç ununun topaklanmaması için) pirinç ununu ekleyin.
Hızlı bir şekilde karıştırmaya devam edin ve sütle pirinç unu koyulaşıncaya kadar ( muhallebi kıvamında) kaynatın.
Daha sonra küçük boy fırın tepsisini yağlayarak üzerine eşit miktarda pudra şekeri veya toz şeker serpin.
Yapmış olduğumuz kazandibinin muhallebisini tepsiye yayarak boşaltın.
Sonra ister fırına verip altının kızarmasını sağlayın, isterseniz de ateşte sürekli olarak çevirerek altının karamelleşmesini sağlayın.
Eğer fırında yakacak iseniz fırının üst kısmının sıcaklıgı olmasın sadece alttan ısıtılacak.
Altının kızardığından ve karamelleştiğinden gerekirse kenarını kaldırıp bakarak emin olun.
Altı kızardıktan sonra fırından/ocaktan alıp genişçe bir yere soğuk suyla tepsinin altını hemen temas ettirin.
Bir kaç dakika su içerisinde bırakın ve iyice soğuduktan sonra istediğiniz boyutta bir bıçak yardımıyla dilimlere bölün.
Karamelli ksmı üst tarafa gelecek şekilde bir spatula ile rulo şeklinde döndürerek servis edin.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.