X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Antep'te bayram başladı
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Antep'te bayram başladı

  • Giriş Tarihi: 12.7.2015 12:45 Güncelleme Tarihi: 12.7.2015 13:32
Antep'te bayram başladı
Antep'te bayram başladı

Gaziantepli baklava üreticileri, Ramazan Bayramı öncesi artan talebi karşılayabilmek amacıyla yoğun şekilde çalışmaya başladı.Adı Gaziantep ile özdeşleşen ve Türk mutfağının önemli tatlıları arasında yer alan baklava, bayramlarda en çok tüketilen yiyecekler arasında yer alıyor.

İŞTE O GÖRÜNTÜLER- TIKLAYIN

Gaziantepli baklava üreticileri de Ramazan Bayramı öncesi artan siparişleri karşılamak için tatlı bir telaş içine girdi. İncecik açtıkları 25-30 arasındaki yufkayı, öğütülmüş boz iç Antep fıstığı ve tereyağı ile tepside buluşturan ustalar, yüksek ısıda pişirdikleri baklavayı bir süre beklettikten sonra şerbetini veriyor. Yaklaşık bir saatlik bekleyişin ardından iyice tatlanan baklava, daha sonra tezgahtaki yerini alarak müşterilerin beğenisine sunuluyor.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.