Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ADALET CİNGÖZ

Yemek dünyasının Çağlayan'ını açıklıyorum

Michelle Obama'nın bahçecilikle ilgili bir kitap yazdığını duyduğum andan itibaren kendimi bazı politikacıların eşlerine kitap konusu seçerken buldum. Hayrünnisa Gül, bir Hoca Ali Rıza biyografisi, Emine Erdoğan ise Andy Warhol'u vuran Valerie Solanas'ın Erkek Doğrama Cemiyeti Manifestosu'na ilişkin bir inceleme kitabı yazacaktı. Bunu düşündükten bir süre sonra uyumuşum.
Rüyamda, hakkında ölüm fermanı çıkaran bazı gerici gruplar yüzünden İtalya'ya giden ve Türkiye'ye gelemeyen Şükran Moral'ın derdine çare buldum. Moral beş tane dublör tutacaktı. Yeşilçam'dan ayarlanan bu dublörler Moral'ın kılığında şehirde dolaşacak ve hedef şaşırtacaklardı. Onu arayanlar hangisi Moral hiçbir zaman bilemeyecekti.
Bu fikrin verdiği esenlikle değişik bir sergiye gideyim dedim. Teşvikiye Sanat Galerisi'nde Mahir Güven'in portreler sergisine gittim. Güven, Neş'e Erdok'tan Ergin İnan'a, Doğan Paksoy'dan Şahin Paksoy'a bütün sanatçı dostlarının portrelerini yapmıştı, kendi otoportresi de dahil. En çok Erdok'unkini beğendim. Bu serginin ardından Gülden Artun'un Tem Sanat Galerisi'ndeki son sergisine uğradım. Besi Cecan her zamanki gibi küçük bir müzeyi andıran galerisinin başındaydı. Tamamı Berlin'den gelen resimlere bakarak uzun uzun sohbet ettik. Aşağı kattaki Hüseyin Ertunç'lara da baktıktan sonra Adnan Varınca'nın Tem'den en çok Gülden Artun ve Hüseyin Ertunç'u beğendiğini öğrendim. Varınca'yla aynı yaşta olduğumuz gibi aynı fikirde olmamız da hoşuma gitti doğrusu.
Bu sergilerden sonra soluğu Akmerkez'de aldım. Sıkı durun gastronominin Hüseyin Çağlayan'ını açıklıyorum: Maksut Aşkar namıdiğer Max, Akmerkez'deki sergisinde Çağlayan gibi yemek dünyasıyla tasarım dünyasını buluşturmamış öpüştürmüş. Kiwi şekerleri akan musluklar, şekerle kaplı modeller, tişörtler... Hem göze hem damağa aslında damaktaki gözümüze hitap eden incelikli onca detay ve buluş... Max'i tebrik ediyorum. Bu arada Karolin Fişekçi'nin Alan İstanbul'da eksik kalan arzu sergisindeki işlerini kaçırmayın. Sanatçının açılıştaki boza ikramı, mest etti hepimizi. Fakat resimlerinin altına konan prezervatifler nereden çıktı? İşte bu konu hâlâ araştırılıyor. Bilginize...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA