Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Koca nasıl elde tutulur?

Haberi bizim gazetede okuyunca çok güldüm. ABD'li kadınlara 'Doğru Erkeği Bulma ve Elde Tutma' öğütleri veren Ellen Fein'ı kocası terketmiş!
Biz bu Ellen Fein ile zamanında çok dalga geçmiştik. 1995'te Sherrie Schneider ile birlikte 'Kurallar' (The Rules) diye bir kitap yazmıştı.
Burada tek yaptığı, ninelerimizden kalma 'kaç-göç' türü taktikleri bir kere daha ısıtıp koca bulamayan kadınlara sunmaktı: Ele geçirilmezmiş gibi davranın... İlk buluşmada asla öpüşmeyin... Onu sakın telefonla aramayın... Çarşamba yemeğe çıktınızsa, kesinlikle üç gün sonra tekrar çıkmayın.
Peki bu yaklaşım niye ilginç gelmişti? Çünkü geçmişle kıyaslandığında Amerikalı kadınlar gemi azıya almıştı. Tek gecelik ilişkiler, erkeğe evlenme teklif etmeler, nikahsız çocuk doğurmalar, bir buçuk kişiden (anne-çocuk) oluşan aileler filan derken ortaya 'özgür ama mutsuz' bir kadın tipi çıkmıştı.
İşte Ellen Fein'ın ögütleri böyle bir trendin olduğu ortamda prim yapmıştı.

***
Dediğimiz gibi: Sadece uygun erkeği tavlamayı değil, onu 'ölüm ayırana dek' elde tutmayı da vaad ediyordu. Şöyle:
1) Kocanın işyerine sık sık telefon etme. Ettiğinde de konuşmayı kısa kes. Sakın, "Seni özledim" filan deme. Bırak bu tip duygusal lafları kocan söylesin.
2) Ne kadar çok arzulasan da seksi sakın sen başlatma. Hatta kendini biraz naza çek ki kocan seni baştan çıkarmaya çalışarak, aktif tarafın kendisi olduğunu hissetsin.
3) Çekici giyin. Kocana kapıyı asla saçında bigudi, üstünde eşofman varken açma. Evde kısa etekler, dar blucinler, derin dekolteli gömlekler giy.
4) Bağımsız ol. Eğer çalışmıyorsan divana uzanıp bütün gün gelmesini bekleme. Eve döndüğünde 'kapıcı geç uğradı', 'annemle babam atışmış' gibi mıgır sorunlarla adamı canından bezdirme. Arkadaşlarınla, komşularınla gez, dolaş, alışveriş yap. Kocanla karşılaştığında ya 'bir yerden geliyor' ya da 'bir yere gidiyor' ol. İşin başından aşkınmış gibi görünsün. Seninle birlikte olmak için çaba harcasın.
5) Mutlaka bir hobi edin. Böylece kocan maç seyrederken ya da ofisten eve iş getirdiğinde kendini yalnız, terk edilmiş, unutulmuş hissetmezsin. Onu TV'yi kapatmaya zorlayacağına, mesela aerobik yap, yeni yemekler öğren.
'Terzi kendi söküğünü dikemez' diye bir atasözü vardır. Ellen Fein başkalarına verdiği tavsiyeleri kendi yerine getirdi mi; bilemiyorum ama neticede 16 yıllık kocası onu terketmiş işte.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA