Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Kaynanam olur musun?

Reality-show denilen programları önemsiyorum. Çünkü halkın bakış açılarını gayet net bir biçimde ortaya koyuyor.
Örneğin şu "Gelinim olur musun?" adlı yarışma programı. Beş kadın, evlenme çağındaki oğullarını alıp gelmiş. 10 gelin adayıyla birlikte bir evde yaşıyorlar. Her hafta bir kız 'kaynana adayları'nın kararına göre eleniyor. Yaşını başını almış bu kadınları izliyorum da... Sürekli yalan söylüyorlar. Fırıldak üstüne fırıldak, tezgah üstüne tezgah. Bir yandan oğullarını, bir yandan gelin adaylarını ve aynı anda diğer kaynana adaylarını kolluyorlar.
Programda müthiş bir 'gündelik hayat siyaseti' sürüyor. Basit bir örnek vereyim: Sunucu Ebru Akel, "Şimdi evden gitmesini istediğiniz bir gelin adayının adını bize söyleyeceksiniz... Ancak bu hakkınızdan vazgeçebilirsiniz" diyor... Ne var ki hiçbir kaynana buna yanaşmıyor; timsah gözyaşları dökerek kızları eliyor. Bana sorarsanız bu programı tepe taklak etmek gerek. Yani yeni yarışmanın adı şöyle olmalı: "Kaynanam olur musun?"
Görelim bakalım eline güç geçen gelin adaylarının karşısında kaynanalar ne hale geliyor? Maymun olurlar valla!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA