Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

'Yaratılış' skandalı

Dünyada ilk, diye lanse edilen 'Yaratılış Müzesi', 8 Mart günü İstanbul Küçükçekmece Belediyesi'ne ait Halkalı Kültür Merkezi'nde açıldı.
Müzenin iki kurucusundan biri 'Adnan Hoca' lakaplı Adnan Oktar'ın arkasında olduğu 'Bilim Araştırma Vakfı', diğeri Milli Değerleri Koruma Vakfı .
'Yaratılış'a inananlar, bilimde kullanılan ' evrim kuramı' ile mücadele ediyor ve milyonlarca yıl içinde canlı varlıkların değişmediğini öne sürüyor.
Bunun için de müzeye, mesela 240 milyon yıllık örümcek fosili koymuşlar. " Bakın bu örümcek, şu anda varolan örümceklerle aynı. Hiç değişim geçirmemiş. Demek ki evrim diye bir şey yok " diyorlar. 'Evrim mi, yaratılış mı?' Bu konu önemli.
Daha geçenlerde 700 bilim adamı bir açıklama yaparak, fen ve biyoloji kitaplarından yaratılış inancının çıkarılmasını talep etti. Neden? Çünkü 'yaratılış' bir bilimsel kuram değil, sadece inanç. Belki din dersinde sözü edilebilir ama pozitif bilimlerde yeri yok.
Gelin görün ki bu müze abukluğuna Belediye Başkanı Aziz Yeniay izin veriyor. Açılışta Kenan Işık da var. Bitmedi: Habere göre müzenin açılışına Küçükçekmece Kaymakamı ile Garnizon Komutanı da katılıyor.
Her fırsatta Atatürk'ün, 'Hayatta en hakiki mürşit ilimdir' sözünü hatırlatan... ' Çağdaş uygarlık seviyesine çıkacağız' cümlesini ağızlarından düşürmeyen... Hurafelerle mücadele ettiğini söyleyen devlet görevlilerinin yaptığına bakın!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA