Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Evet, hayat tarzlarına müdahale edilmiştir!

Başbakan Erdoğan "Kimin tavuğuna 'kışt' dedik" dedik diye yakınıyor. Partisinin 16'ncı İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda şöyle demiş:
"Şurada 8 yıldır ülkeyi idare ediyoruz, kimin tavuğuna 'kış' dedik ya?.. Yani eğlenmekse, nasıl eğleniyorsan eğleniyorsun. İstediğin gibi yaşıyorsun, nerede, kime müdahale ettik?
Hangi yaşam koşulunu değiştirdik?"
Ben de bir zamanlar onun gibi düşünüyordum: "Kimseye müdahale edildiği filan yok... Peki, bu laflar nereden çıkıyor" diyordum kendi kendime.
Ancak şunu gördüm:
Birisinin tavuğuna 'kış' dememek yetmiyor... Başka birisinin tavuğuna 'gel bili bili' dediğin anda, ister istemez bazı çıkarlara taş koyuyorsun...
Ben buna 2007'de kani oldum:
AKP döneminde hava yolları serbestleştirildi ya... Rekabet ve çeşitlenme, uçaklara milyonlarca yeni yolcu getirdi. Gurur duymamız gereken, şahane bir gelişme değil mi?
Hayır, bazıları için değil!
Hava yolculuğunu "ayrıcalıklı" bir seyahat biçimi olarak algılayanlar, yandaki koltukta, "kahvaltıda çorba içen", uçak türbülansa girdiğinde "dualar okumaya" başlayan Anadolu insanını gördükleri anda zıvanadan çıktı!
İşte tam o sırada, hayat tarzlarına müdahale edildiğini, iliklerinde hissettiler.
Peki, poturluların, türbanlıların, uçaklara kadar girerek, hanımefendilerle, beyefendilerle aynı mekânı paylaşmalarını kim sağlamıştı? A-ke-pe!
Olay budur...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA