Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Değiştirsenize!

Mahkeme, İlker Başbuğ'un 'internet andıcı' davasından tutuklu olarak yargılanmasına karar verince... Başbakan Erdoğan, "Tutuksuz yargılama yolu, bizim her zamanki arzumuzdur" dedi.
Yurtdışına kaçan Bedrettin Dalan ve Tümgeneral Mustafa Bakıcı örneklerine rağmen, çoğunluk Başbakan Erdoğan gibi düşünüyor: "Delil karartma" ya da "serbestken aynı suçu işleme" gibi ihtimaller yoksa, insanlar tutuksuz yargılanmalı.
Peki bu nasıl mümkün olur? Gayet basit: İlgili yasaları değiştirerek... Çünkü o yasalar olmasa, yargıçlar bu kadar çok tutuklu yargılama kararı vermez.
İşte benim anlamadığım nokta tam burada başlıyor: AK Parti, 2011 seçimlerinde, Anayasa'yı tek başına değiştirecek milletvekili sayısını yakalayamadı.
Ancak yasaları rahatça değiştirecek güce sahip... Sadece bu tutuklu yargılama sorununda değil... Envai çeşit alanda yasaları değiştirmek ya da rötuşlamak gerekiyor.
Bu konuyu TV'de de konuştuk: AK Parti'nin... (Elbette suça taviz vermeden ve oy kaybına uğramadan)... Çeşitli kesimleri rahatlatacak değişiklikleri niye yapmadığını kimse anlamıyor.
Buradan bir kez daha seslenelim: Sıkıntı yaratan yasaları niye değiştirmiyorsunuz?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA