Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Alman mühendislere hakaret!

İkinci Dünya Savaşı'nı Almanların niye kaybettiğini dün anladım. Ne Hitler'in hataları, ne İngiltere'nin direnci, ne de ABD'nin üstün gücü... Asıl neden: El bombaları...
Emniyeti açılmamış, pimi çekilmemiş halde dururken... Yani hedefe atılmaya hazır olmamasına rağmen, kazara yere düştüğü anda patlayan el bombaları, Alman ordusunun canına okumuş olmalı.
"Bu saçmalık da nereden çıktı" diyeceksiniz. Şu habere baksanıza: Afyon'daki kışlada depolanmış olan el bombalarının bir kısmı, 80 yıllıkmış ve Alman üretimiymiş.
2012'den 80'i çıkarırsanız, 1932'ye ulaşırsınız. Alman ordusu 1939'da başlayan büyük savaşa işte o bombalarla girmiş olmalı: Yere düşürdün güm! Bacak gitti. Sağa-sola çarptın bom! Can gitti.
Böyle şey olur mu? İnsan isyan ediyor! Çünkü patlayıcılar emniyet sistemleriyle birlikte üretilir. Öyle yapılmasa, fabrikadan çıkıp birliklere teslim edilene kadar ortalık yıkılır. Sevkıyatı yapan kamyon çukura girdi: Bum!
Ama işte Vatan gazetesinin dünkü birinci sayfasında tam da bu haberi okuduk. Meslektaşlarımız durup dururken böyle bir abukluk uydurmaz. Demek ki bilgi içeriden üfürülmüş.
Kışladaki depoda, 1930'lu yıllarda Almanya'da üretilmiş el bombaları varmış da... Bunlar yere düşünce patlıyormuş da... Komutan erlere, "Aman dikkat edin, sakın düşürmeyin" demiş de...
Anladık, bizimle dalga geçiyorlar da, bari kılı kırk yaran Alman mühendisliğine saygı göstersinler.
Ha, tabii bir de şu olasılık var: 80 yaşındaki bombaları gerçekten de patlamaya hazır vaziyette depoda tutuyor olabilirler ki buna über -salakischen bir durum diyebiliriz.
Not: Daha sonra bu sızdırmanın doğru olmadığı açıklandı ki zaten aksi mümkün değil. "Back to the Future" filminin seti mi burası?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA