Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Yorgun yorumcu

Bizim futbol yorumcuları bir âlem... Bir futbolcu hakkında yazmaları için, gol atması gerekiyor. Hem de "takımını ipten alan" cinsten bir gol...
En güzel örnek Fenerbahçe'nin 19 yaşındaki oyuncusu Salih Uçan'ın durumu... Aykut Kocaman, yetenekli ama tecrübesiz Salih'i takıma alıştırmak için onu önce Ziraat Kupası maçlarında oynattı.
Salih'in gelişimi esnasında çoğu futbol yorumcusunun aklı yıldızlardaydı. Salih'i görmezden geldiler. Hatırlarsınız: Çok iyi oynadığı bir maçtan sonra dahi Salih'ten tek kelime söz etmeyen Oğuz Çetin'i burada eleştirmiştim... (19 Ocak)
Yazsalar bile "gelecek vaat ediyor" demekten öteye geçmediler. Niye? Çünkü Salih henüz gol atmamıştı.
Victoria Plzen ve Antalyaspor karşılaşmalarında Salih fevkalade kritik goller atınca, malum yorumcular aniden uyandı. Genç oyuncu birden gözdeleri oluverdi. Atmasaydı yine önemsemeyeceklerdi.
Sevgili arkadaşlar! Maçların tamamı veya özetleri zaten TV'den izleniyor. Seyirciokur sizden maçı anlatmanızı veya skora göre yazmanızı değil, gördüklerinin ötesine geçmenizi bekliyor.
Yanılıyor muyum?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA