Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

TRT'yi karıştırmıştık!

Habere göre... 'Biz Kaç Kişiyiz Derneği'nin Kurucu Genel Başkanı ve Ergenekon Davası sanığı Selim Utku Gümrükçü... "Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmasını önlemek için o mitingleri yaptık" demiş bir panelde...
Bu söz beni taa Litvanya'ya götürdü... Cumhurbaşkanı Gül'ün Baltık gezisinde TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin de vardı. Laf döndü dolaştı, uygun yere geldi...
"Hatırlar mısınız İbrahim Bey" dedim... "TRT'deki programda, 'Cumhuriyet Mitinglerinin perde arkasında Ergenekoncular var' demiştim de, ortalık nasıl da karışmıştı..."
"Sormayın" dedi Şahin, "O yüzden neler çektik, neler!"
Gerçekten de o söz üzerine Ergenekoncular, medyadaki uzantıları aracılığıyla bağırıp çağırmaya başlamışlardı. Kopardıkları yaygara tabii TRT'deki yandaşlarını da harekete geçirdi. İbrahim Şahin'e çok baskı yaptılar.
Neredeyse şaşmaz bir ölçüttür: Bu tip siyasi-ideolojik konularda yaygara kopuyorsa, doğru iz üzerindesiniz demektir. O yolda yürümenizi engellemek için ellerinden geleni yaparlar.
Bugün internette bana çamur atan milyon tane yazı bulunuyor. Çoğunluğu Aralık 2006 ile Şubat 2011 arasında üretilen (uydurulan) o haber ve yorumların arkasında, Ergenekon örgütlenmesi vardır. (Niye mi Şubat 2011? Hatırlayın bakalım, o ay kim tutuklanmıştı?)
Ancak benim tam anlamıyla yerli yerine oturtamadığım nedir biliyor musunuz?
Yakın tarihlere kadar Ergenekonculuk yapan bazı simalar, bugün Gül ve Erdoğan yanlısı kesimlerin içinde veya yamacında yer alabiliyor. Hatta itibar görüyorlar!
Nasıl oluyor da oluyor? Bir taraflarında boncuk mu var bunların?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA