Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Sağlıklı yaşam için bir kadeh

İslam'da başta şarap olmak üzere alkollü içkiler haram ya... Buradan güç alarak, sanki halkın sağlığını koruyormuş kisvesi altında, yasakçı ve buyurgan bir mantıkla davrananlar var.
Böylece din ile hayatın diğer alanları birbirine karıştırılıyor. Yaşam tarzlarına müdahale ediliyor.
Yaşam tarzı deyince aklınıza sadece meyhane gelmesin. Sağlık da yaşam tarzının bir parçası...
Aşağıdaki bilgileri okuduğunuzda ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız:
Bu tür bilgileri birçok yerde bulabilirsiniz... Ben, geçenlerde tanıştığım... Sadece Siyami Ersek Hastanesi'ndeki göreviyle değil... Yayınlar yaparak da halkın kalp-damar sağlığını korumaya çalışan Doç. Dr. Kemal Yeşilçimen'in internet sitesinden aldım.
Olayı özeti şu: Yaşamınızda yapacağınız dört değişiklikle ömrünüzü 14 yıl uzatabilirsiniz.
Söyleyen kim? 20 bin Britanyalı üzerine titiz bir çalışma yürüten uzmanlar.
Nedir bu dört değişiklik: 1) Sigarayı bırakacaksın... 2) Her gün beş porsiyon sebze (ve fazla olmamak şartıyla meyve) yiyeceksin... 3) Egzersiz yapacaksın; her gün en az yarım saat yürüyeceksin... 4) Az miktarda içki, mesela bir kadeh şarap içeceksin.
Bu dördünü birden yapan, hiç yapmayana kıyasla ortalama 14 yıl fazla yaşıyor. Herhangi birini yapmayan ise daha az yaşıyor!
Kıssadan hisse: Eğer sevdiklerinizin sağlığını gerçekten korumak istiyorsanız, öncelikle sigarayı bırakmaları için çalışın... İçki içene de karışmayın!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA