Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

"Gaz" rezaleti

Cumartesi akşamüstü Küçük Çiftlik Parkı'nda yapılan Gastro İstanbul adlı festivale bir kez daha gittik. Bir şenlik havası vardı. Kimi panelleri izliyor, kimi stantlar arasında dolaşıp bir şeyler atıştırıyor, kimi yeşil alanda güneşin tadını çıkarıyordu.
Derken tuhaf, metalik bir koku duyduk. Önce anlamadık. Gözlerimiz yaşarmaya başlayınca vaziyet ortaya çıktı:
BJK'nin İnönü Stadı'ndaki son maçı nedeniyle taraftar yığılması olmuş, olaylar çıkınca polis gaz kullanmıştı.
Asla ama asla, "Fanatiklere karşı gaz kullanılabilir" demeyin. Çünkü o gaz, denizden esen rüzgâr yüzünden, sadece iki yüz metre ötedeki Küçükçiftlik Parkı'na ulaşıverdi.
Sonuç: Hazırlıkları iki yıldır süren, Batı medyasının da davet edildiği festival, allak bullak oldu... Kimi arabasına binip gitti... Kimi eşini, çocuğunu alıp kapalı bir alana kaçtı... Satışlar, sohbetler ve röportajlar durdu... Astımı olan birisi kriz geçirdi ama yollar kapatıldığı için ambulans uzun süre gelemedi...
Kulaklarımla duydum: Görüş alanıma giren herkes, gaz kullanan polise ve onu teşvik eden İçişleri Bakanı'na beddua etti. Haksızdılar, diyemem.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA