Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Hayvan hakları?

Avrupa Birliği'nin baskısı sonucunda, yakaladıkları kişilere eskisi gibi kötü muamele yapamayan polisler, "Kahrolsun insan hakları" diye yürümüştü.
Eğer Türkiye'nin AB ilişkilerinde gelişme olursa... Müslümanlar da, "Kahrolsun hayvan hakları" diye yürüyüş yapar mı? Hem de Yahudilerle omuz omuza...
"Ne alaka" diyeceksiniz... Olay şu: AB kurallarına göre yenecek olan hayvanların (tavuk, koyun, dana, vb.) yaralamadan ve eziyet edilmeden öldürülmesi gerekiyor. Bunun da bilinen tek yöntemi, hayvanı önce uyuşturmak, sonra kesmek...
Polonya Anayasa Mahkemesi, bu kuraldan hareketle, hayvanların uyuşturulmadan kesilmesini yasakladı.
Bunun üzerine Müslüman ve Yahudi kuruluşlar ayaklandı: "Dinimiz gereği uyuşturarak kesilmiş hayvanları yiyemeyiz... Hem zaten AB de bu istisnayı kabul etti..." dediler.
İş uzarsa, Müslümanlar, Yahudilerle birlikte gösteri yapmaya başlayacak... İsteyenler, Kanlı Kasap Bıçağı adıyla dernek bile kurabilir... Bir başka olasılık da hepsinin et-yemez (vejetaryen) olması... En basiti ise AB'ye hiç girmemek!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA