Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Hızlandırılmış demokrasi dersi

Bir yazı okudum: Yukarıda özetlemeye çalıştığım kepenk indirme olayını "ABD demokrasisinin krizi" diye niteliyordu.
Yanlış
. Bu kriz, siyasi sistemin işlemesiyle ilgili... Sistem arada sırada tıkanıyor. Biraz zarara uğruyorlar, sonra açılıyor. Hükümetin daha önce defalarca kepenk indirdiğini biliyoruz.
Federal memurların bir kısmı sıkıntı çekiyor ama yönetici sınıf durmadan çok da şikâyetçi değil ki değiştirmeyi; mesela Başkan'a krizi aşacak yetkiyi vermeyi düşünmüyorlar.
Siyasi sistem başka, demokrasi başka... İngiltere ve Hollanda birer krallık ama en ileri demokrasiler arasında. Kimi Orta Asya cumhuriyetlerinde ise seçim yapılıyor ama demokrasi yok.
Zaten Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı Demokrasi Paketi bize bir kere daha gösterdi ki "demokrasi eşittir sandık" yanlış bir ifade. Sandığın demokrasideki yeri, kavramdaki "S" harfi kadardır. Diğer harfler: Özgürlükler, insan hakları, hukukun üstünlüğü, hukuk devleti, vb.
Özetle malum bütçe krizinin ABD demokrasisi ile doğrudan hiçbir alakası bulunmuyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA