Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

En çok merak ettiklerim: İstanbul, Kadıköy, Şişli

Başbakan Erdoğan, partisinin 10 kentteki belediye başkan adaylarını dün açıkladı. Ben bir İstanbullu olarak üç adayı heyecanla bekliyorum:
Büyükşehir adayını, Kadıköy adayını ve Şişli adayını...
İstanbul'u merak etmem normal:
Bir dünya kenti olma yolundaki bu muhteşem kenti kim yönetecek?
Kadıköy'ü de merak etmem normal:
Orada yaşıyorum.
Acaba yüzde 60 civarında oy alan CHP'li Selami Öztürk'ün karşısına, AK Parti kimi çıkaracak?
Tam bu noktada soracaksınız: Şişli'yi niye merak ediyorsun? Çünkü Mustafa Sarıgül, geçen yıllar içinde Şişli'de çok önem bir şey yaparak, "Sosyal demokratlar güzel konuşur ama iyi yönetemez" yargısını kırdı.
Halka hizmet eden belediye başkanları ne yapıyorsa, aynısı yaptı. Zenginleri de mutlu etti, fakirleri de... Sarıgül, CHP'nin büyükşehir adayı olacağına göre, onun koltuğuna kim oturacak?
CHP (veya DSP) onun yerine kimi önerecek? Buna karşılık AK Parti, Şişli'yi almak için ne yapacak?

Girişimci zihniyet
Şişli AK Parti aday adayları arasında benim de bir tanıdığım var: Avukat Mansur Topçuoğlu... Onu yurt gezilerinden birinde tanımıştım.
Uçakta yan yana düştük. Laf lafı açtı...
Üniversitede okurken para kazanmak için neler yaptığını anlatmıştı... Hayretler içinde dinlemiştim.
"Girişimci ve problem çözücü nasıl bir insandır" diye sorarsanız...
"Gidin, Topçuoğlu'na hayatını anlattırın" derim.
Benliğinde girişimci bir ruh taşıyan insanlar, başka türlü düşünüp başka türlü davranıyor. Nasıl herkes bilimci veya edebiyatçı olamazsa, girişimci de olamıyor işte...
Birkaç yıl önce bıraktığımda Topçuoğlu sadece avukattı. Bazı vakıf (Mesela "Lösemili Çocuklar") ve derneklere çalışıyordu.
Mayıs ayında karşıma Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı olarak çıktı. Sıralamada geri kalmış olan üniversiteyi üst lige çıkarmak için uğraşıyordu. (Merak eden 8 Mayıs tarihli yazıma bakabilir.)
Geçenlerde yine karşılaştık. "Başka neler yapıyorsun" diye sordum. Şişli'den aday adayı olmuştu. Bu kez şaşırmadım.
Çünkü ondan beklenir!
Kalburüstü liderlerin... Mesela Başbakan Erdoğan'ın da sahip olduğunu gözlemlediğim, çok önemli bir özelliğe sahip: Belli bir pozisyonda çalıştıktan sonra... Orada kurduğu ilişkileri, elde ettiği başarı ve tecrübeleri bir üst pozisyona tahvil edebiliyor... (Atatürk ve Süleyman Demirel de böyleydi. En tepeye çıkmadan durmak bilmiyorlar. Dağcı gibiler: Hayatı büyük bir tırmanış olarak görüyorlar.) Öğrendiğime göre halkın tanıdığı aday adayları sıralamasında birinci çıkmış. Çok sevindim. Bakalım... AK Parti inşallah kırk yaşın dinamizmini aday göstermekten çekinmez...
Ben Topçuoğlu'nun aday gösterilip seçildiği takdirde Sarıgül'ü aratmayacağına eminim. Bilirsiniz; pek az insan için böyle iddialı konuşmuşumdur.
Not: Dünkü yazıda hata var.
Düzeltiyorum: Bülent Eczacıbaşı, Deniz Palas operasyonu için 46 milyon lira (dolar değil) harcayacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA