Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Obama'ya şikâyet

Haber ilginç: Kimi Demokrat, kimi Cumhuriyetçi... Türkiye konusunda malumatı bulunan 80 kadar tanınmış Amerikalı (siyasetçi, araştırmacı, vs.) Başkan Obama'ya mektup yazmış. "Başbakan Erdoğan'ı demokrasi konusunda uyarmalısınız" demişler.
Bu tip girişimlerin son zamanlarda arttığını görüyoruz. Elinden bir şey gelmeyenler, Başkan Obama'dan medet umuyor.
ABD yönetimi ise çeşitli operasyon araçlarına sahip olmasına rağmen kıpırdamıyor. Niye? Çünkü...
Öncelikle Başbakan Erdoğan, halkın ciddi desteğine sahip bir lider... Ortadoğu'da izleyeceği politikalarda Türkiye'yi yanında görmek isteyen ABD yönetimi, Erdoğan'a destek veren kitleleri karşısına almayı asla istemez. Ne yapacaksa, Erdoğan'ı ikna ederek yapmak isteyecektir. Şunu da unutmayalım: Küresel çıkarlarına çok temel bir noktada zarar vermediği sürece... ABD, Türkiye'nin iç işlerine müdahale etmez. Bazı uygulamaları eleştirir, sağdan soldan sıkıştırır ama o kadar... Bir de ABD'nin şöyle bir taktiği var: Meşruiyeti olan bir hükümete doğrudan cephe almak yerine, genellikle alternatifini desteklemeyi tercih ediyor.
Hatırlayın: CHP Başkanı Kılıçdaroğlu bir süre önce ABD'ye giderek görüşmeler yapmış, çeşitli platformlarda kendi fikirlerini açıklamıştı. Ancak gerisi gelmedi.
Bence bunun nedeni, Amerikalıların Kılıçdaroğlu'nu Erdoğan'a karşı desteklenecek bir alternatif olarak görmemeleriydi.
İpucu: Şu sıralar birbirine bağlı iki konu var... Kıbrıs meselesi ile Doğu Akdeniz'de yakın tarihlerde bulunan petrol doğalgaz ve petrol yatakları... ABD'nin asıl tavrını orada göreceğiz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA