Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Teknik eleştiri

Atı alan Üsküdar'ı geçti ama... 3'üncü Havaalanı'yla ilgili tartışmalar devam ediyor. Çevreciler ağaçların kesilecek olmasından, göçmen kuşların yuvalarının dağılacağından söz ediyorlar.
Haklılar mı? Elbette haklılar! Dedikleri aynen olacak. Ama işte zurnanın zırt dediği nokta da tam orası: Çoktan elzem hale gelen yeni bir havaalanı için daha iyi bir önerileri var mı?
"3'üncü Havaalanı yapılmasın" diyebilmek için, son yıllarda bilhassa Atatürk Havalimanı'nı hiç görmemiş olmak gerek: Yolcular da, uçaklar da üst üste! Yoğunluk inanılmaz... Bu zorlu trafiği idare edenleri alnından öpmek gerek.
Birkaç kere "Muhalefet AK Parti'yi ideolojik değil, teknik olarak eleştirsin" demiştim. Mesela ben CHP'lilerin yerinde olsaydım, hükümeti, bu havaalanı konusunda geç kaldığı için eleştirirdim. Çünkü... Bundan dört yıl önce, İstanbul'un havaalanlarını iyi bilen, AK Parti'ye yakın kalburüstü bir bürokratla konuşmuştum. "Yeni havaalanı çoktan faaliyete geçmiş olmalıydı" demişti.
Yeni havaalanının (o da ilk etabı) 2017'de faaliyete geçeceğine göre... Gecikme en az 7 yıl... İşte CHP'nin tam da bunu eleştirmesi gerekiyordu. Neyse, geçti gitti...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA