Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Çankaya seçimi: Sonra ne olacak?

Önümüzdeki dönemle ilgili bazı tahminlerim var. Bunları yazıya dökeyim ki günü geldiğinde üzerinde konuşalım.
Bence... Başbakan Erdoğan, ağustos ayındaki Köşk seçimini kazandıktan sonra... Erken genel seçimi isteyecek... Normal şartlarda Haziran 2015'te yapılacak olan genel seçimleri, diyelim ki kasım ayına alacak...
Seçim dönemi geldiğinde çok ilginç bir manzara ile karşılaşacağız: Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti için meydanlara inecek... (O kadarını yapmasa bile, açık açık AK Parti'yi destekleyecek.)
Muhalefet buna çok bozulacak. Cumhurbaşkanından tarafsız kalmasını talep edecek. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın böyle davranmasını engelleyecek hiçbir kanun bulunmuyor. Zaten Cumhurbaşkanı vatana ihanet haricinde hiçbir şekilde suçlanamaz.
Üç dönem kısıtlaması sayesinde, partideki ağır topların hemen hepsi elenmiş olacağından... Geriye kalanlar ve siyasete yeni giren milletvekilleri, CB Erdoğan'ın başkanlık projesine uygun davranacaktır.
Oyu bir miktar daha düşse de, AK Parti erken genel seçimleri de kazanacaktır. Milletvekili sayısı Anayasa'yı değiştirmesine yetmese de, Hükümet kurabilecektir.
Seçim döneminde partinin hamisi şeklinde davranan CB Erdoğan, karizmasını ve otoritesini, kendisiyle uyumlu şekilde çalışacak bir kişinin AK Parti'nin başına geçmesini sağlayacak ve ona Başbakanlık görevini verecektir.
Dedim ya, bunların tamamı birer tahmin. Bakalım hangileri gerçekleşecek?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA