Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Turizme darbe

Deniz, güneş, tarihi eser ve saire, bir ülkeyi kendiliğinden turistlerin hedefi yapmaz. Otel yoksa hizmet yoksa para etmezler. Türkiye 1980'lere kadar bu haldeydi.
Bugün "ülkemize şu kadar milyon turist geliyor" diye övünüyorsak, bunu gerçekleştiren kişi Turgut Özal'dır. Onun, öncelikle yatak sayısını patlatan otel hamlesiyle başladı her şey...
Ancak turizmimizi geri götürmeye, güdükleştirmeye çalışanlar var. Neymiş; otelcilik ve turizm meslek liselerinde alkollü içki servisi dersi kaldırılmalıymış.
Bugün Türkiye'ye en çok turist Almanya'dan geliyor. Hans Bey garsondan bir bira isteyecek. Garson da ona, "Ben içki servisi yapmıyorum, kendi biranızı kendiniz alın" mı diyecek?
Adam yerinden kalkacak... Masaların arasından geçerek mutfağa doğru ilerleyecek...
Buzdolabını bulacak... Birayı çıkartacak... Sonra açacak soracak...
Anlamayacaklar... İşaret dili devreye girecek...
Derken jetonlar düşecek, açacak getirilecek...
Hans Bey kendi birasını açacak...
Bu sefer sıra uygun bardak bulmaya gelecek...
Nihayetinde adamcağız elinde birası ve bardağıyla masaya oturacak...
Dalga mı geçiyorsunuz, ciddi misiniz?
Kimse senden alkol kullanmanı istemiyor. "Ne içerim, ne de hizmetini veririm" diyorsan... Ki onu da diyebilirsin... Ama o zaman otelcilik ve turizm okulunda ne işin var? Git ibrikçilik yap abi, tertemiz su...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA