Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Garip ama gerçek: Ormanlarımız artıyor!

Bir soruyla başlayalım: "Tutarlı" olmak iyi midir? İlk bakışta iyidir. Hatta bazen ahlaklı bir durumdur. Ancak tutarlılıkta ısrar, bizi yanlışa da sürükler.
Dost sohbetlerinden köşe yazılarına, sıkça tekrarlanan bir iddia var: "Ormanlarımız azalıyor..." Ben de ilkokulda öğrenmiş ve uzun yıllar tekrarlamıştım.
Derken bir haber okudum: "Türkiye ormanlarını artıran nadir ülkelerden biri..." Nasıl yani? Yoksa devletin malum üfürmelerinden biri miydi bu?
Hayır. Kaynak yurtdışıydı... Dünya ormanlarını uydularla izleyen bilim merkezleri var. Bunlara göre Türkiye'nin orman arazisi (az da olsa) genişliyordu.
Peki, şimdilerde durum ne? Dün postadan Veysel Eroğlu'nun yönetimindeki Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın faaliyetlerini özetleyen bir kitap çıktı. İlk iş olarak ormanların durumuna baktım:
2002'de 20.8 milyon hektar olan orman arazisi, 2013'te 21.7 milyon hektara çıkmış. Yani 11 yılda ormanlarımız 900 bin hektar artmış. Evet, büyük bir artış değil... Ancak bunu başarabilen pek az ülke var dünyada. Çoğunun ormanları ise hızla azalıyor. Onlarla kıyaslandığında önemli bir artış... Sevinelim!
Not 1: Geçenlerde bir lise öğrencisine ormanlarımızın çoğaldığını söylediğimde bana dövecek gibi baktı. Ne dersem diyeyim, fikrini değiştiremedim. Önce kızdım...
Not 2: Şimdi düşünüyorum da... Belki de böylesi daha iyi! Ormanlara karşı duyarlılığımızın devam etmesi için bu "beyaz yalan" yayılıyor olsa gerek.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA