Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

"Tanrılarla Konuşmalar"

Bu yıl 34'üncüsü gerçekleşen İstanbul Film Festivali'ndeki ilginç filmlerden biri de Tanrılarla Konuşmalar (Words With Gods)... Dünyanın dört bir yanından dokuz ünlü yönetmen, 15 dakika civarında süren dokuz kısa filmle... Budizm'den İslam'a, Katoliklikten Ateizme insanların inançla olan çeşitli ilişkilerini anlatıyor.
Dinlerin ortak özelliklerinden biri, "Evrendeki tek doğruyu ben dile getiriyorum... O halde bana inanan, koyduğum kurallara harfiyen uymalıdır" demeleridir.
Tanrıyla Konuşmalar ise hayatın uçsuz bucaksız çeşitliliği içinde, o kurallara uymanın bazen gayet zor olduğunu, inanan kişileri rahatsız etmeyecek, sevecen bir dille anlatıyor.
Örneğin İran doğumlu Kürt yönetmen Bahman Ghobadi'nin, Yılmaz Erdoğan'ın da rol aldığı filmi... Biri namaz kılan, diğeri kılmayan yapışık ikizlerin öbür dünyadaki hali nice olacaktır? Biri günaha girerse, diğeri de girmiş sayılır mı?
Fırsat bulduğunuzda seyretmenizi öneririm.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA