Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Kurbağalıdere: Biraz sabır

Islah çalışmaları devam ederken, dip temizliği sırasında dayanılmaz bir koku Kadıköy'ü sardı; rüzgârın yönüne göre taa Göztepe'ye kadar uzandı.
Birçok kişi, Kadıköy'de yaşayanların çoğu AK Parti'ye oy vermediği için böyle olduğunu sanıyor. Halbuki ortada milyarlık bir iş var. Epeydir çalışılıyor.
Yani bir ara zirveye çıkan yoğun kokunun siyasetle bir ilgisi yok. Amaç cezalandırma olsa, daha baştan projelendirme yapılmazdı.
Gelelim romantik yorumlara. Bazıları derenin Cumhuriyet döneminde, bilhassa 1970'lerden sonra kokmaya başladığını sanıyor.
Örneğin tam 100 yıl önce Ağustos 1915'te, bugün açık otopark olan Papazın Çayırı'ndaki eğlencelerden bahsediyorlar. İncesaz ekipleri konserler verirmiş, vs.
Az ötesinde konser verildiğine göre, derenin 1915'te, yani Osmanlı döneminde kokmadığını sanıyorlar. Hayır, kokuyordu!
1900 yılında gazetelerde çıkan habere göre... Kurbağalıdere'nin pisliği ve kokusu civarda oturanların huzurunu ve sağlığını bozduğundan, Belediye, Denizcilik Bakanlığı'ndan dereyi temizlemek üzere bir tarak dubasgöndermesini istemiş. (Aktaran: Refik Halit Karay)
Yani Kurbağalıdere en az 115 yıldır kokmakta; sinek ve mikrop üretmekte. İlk kez soruna kökten bir çözüm getirilmesi söz konusu. Biraz sabır.

ı

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA