Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

NATO meselesi

Türkiye'nin ABD, Rusya, Suriye, İran ve PKK ile olan ilişkilerine bakarak "NATO bizi korumaz" diyenler çoğaldı. Bu noktada esas kastettikleri de Türkiye'nin parçalanması...
Ben bu arkadaşlara katılmıyorum. Çünkü Batı'nın (ABD ve-veya Avrupa) mevcut devletler sistemi içindeki tercihi, coğrafyasında sağlam duran bir Türkiye'dir. Güçlü ama tabii ki Batı yanlısı...
Çünkü Batı yanlısı Türkiye, kuzeydeki Rusya'ya ve doğudaki İran'a karşı adeta bir tampondur. Batı bu setin dağılmasını istemez.
Ayrıca... Müslümanların çoğunluğu oluşturduğu Türkiye'de, asgari şartlarda da olsa demokrasinin işlemesini ister ki teröre ve diktatörlüğe kayan diğer Müslüman ülkelere karşı olumlu bir örnek oluştursun.
Bu satırları okuyan bazı arkadaşlar, "O halde Patriot füzelerini niye geri çekiyorlar" diye soracaktır. Önce özeleştiri yapmayı öğrenelim, sonra konuşuruz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA