Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Q Klavye meselesi

Rahmetli Yurtsan Atakan ile başladım. Onunla devam edeyim. Siyasi fikirlerimiz taban tabana zıt olmasına rağmen, Yurtsan ile birlikte Q Klavye dayatmasına karşı çıkmış, Türkçeye uygun olan F Klavyeyi savunmuştuk.
Geçen günkü habere göre... Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Başkanı Ekrem Erdem, Fransızcanın A Klavye, İngilizcenin Q Klavye, Türkçenin ise F Klavye ile daha kolay, doğru ve hızlı yazılabildiği gerçeğine dikkat çekmiş.
Burada bir yanlış var: Q Klavye hızlı değil, tam tersine yavaş yazmak üzere icat edilmiştir. Daktiloların tuş kolları birbirine çarpıp sıkışarak yazma sürecini duraklattığı için, sık tekrarlanan harfler klavyede dağıtılmıştır.
Yani Q Klavye, İngilizce için de irrasyonel bir klavyedir. Bu konudaki bilgiyi Jared Diamod'un "Tüfek, Mikrop Çelik" kitabında bulabilirsiniz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA