Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Yine köprü ücreti

Haber İstanbulluları yakından ilgilendiriyor: CHP'li iki milletvekili, TBMM Başkanlığı'na Karayolları Trafik Kanunu'nda değişiklik yapılması için bir teklif vermiş. Kanun teklifinde, trafik akışını olumsuz etkilediği için İstanbul içindeki gişelerin kaldırılması isteniyor.
Gişeden gişeye, saatten saate farklar olabilir elbette. Ancak genel durum şu: Gişelerin trafik sıkışıklığına fazla etkisi olmuyor. Çünkü geçişler zaten otomatik olarak yapılıyor.
Hatta ben bilhassa köprüler konusunda tam tersini düşünüyorum: Değil gişelerin kaldırılması, tam tersine geçiş ücretinin artırılması gerekiyor.
Sorunu daha önce de tartışmıştık: Özel araçların köprülerden geçiş ücreti birkaç katına çıkarılmalı (diyelim ki ilk aşamada 10 lira)... Buna karşılık: Otobüs, dolmuş, taksi, servis, motosiklet gibi araçların geçişi bedava olmalı.
Böylece insanlar, otomobil kullanmak yerine, toplu taşımacılığa yönelecektir. Ücretlerin yüksekliği köprüleri kullananları caydıracak, buna karşılık rahatlayan trafik sayesinde toplu geçişler artacaktır.
Bu önerinin popülist yönetim anlayışı nedeniyle asla uygulanmayacağını biliyorum. O da ayrı konu...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA