Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Trump'ın destekçileri

Batı ve Doğu toplumlarını karşılaştıranların vardığı genel sonuçlardan biri de şudur: "Batı'da siyaset yapmak için para kazanılır...
Doğu'da cebini doldurmak için siyasete girilir."
Donald Trump bu yargının Batı'daki tipik örneklerinden. Önce milyarlar kazandı, şimdi siyasete atıldı.
Başkan olabilmek için Cumhuriyetçi Parti'den aday yarışına giren Trump, göçmenlere, özellikle de Müslüman göçmenlere karşı oluşuyla tanınıyor.
Bu yaklaşımı Başkan Obama bile eleştirdi. Ama Trump oralı olmadı. Çünkü araştırmalar Cumhuriyetçi seçmenin yüzde 41 oranında Trump'a destek verdiğini gösteriyor.
Önceleri Trump'ı en çok destekleyenlerin, göçmenler yüzünden işlerini kaybetmekten korkan beyaz işçiler olduğu sanılmıştı.
Ne var ki araştırmalar ilginç sonuçlar verdi: Trump destekçilerinin yüzde 50'den fazlası kadın çıktı. Üstelik bu kadınlar arasında üniversite mezunları hayli fazla. Bir başka ilginç veri de Trump destekçilerinin önemli bir bölümünün kendilerini muhafazakâr olarak görmemeleri.
Eski kategoriler, siyasetin tepetaklak olmuş ruh halini anlamaya yetmiyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA