Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Falcının ettiği

Trajikomik haber Antalya'dan... Mustafa, iki çocuk annesi Liudmilla ile yaşıyor.
Liudmilla, Rusya'ya gittiğinde falına baktırıyor.
Falcı "Senin Mustafa başkasıyla evlenip zengin olacak" demez mi?
Liudmilla bunun üzerine Mustafa'yı kıskandırıp kendine bağlamak için eski kocasına göz kırpıyor. Mustafa'yı kıskandırmayı başarıyor. Ancak Mustafa kadına bağlanmak yerine, onu tabancayla vurarak yaralıyor.
Falcının lafına inanılır mı? İnanan çok. Ben bazı inanan tanıdıklarla tartıştım, çok kızdılar.
Anlamıyormuşum. Bilmeden konuşuyormuşum.
Fal ilginç bir mesele: Mesela Rusya gibi Tanrıtanımazların ve dinsizlerin hayli fazla olduğu bir ülkede bile falcılar iyi para kazanıyor.
ABD'de James Randi adlı emekli bir illüzyonist (sihirbaz) var. Kendine iş edinmiş: Ülkedeki bütün falcıların, büyücülerin, gaipten haber alanların ipliğini pazara çıkarıyor. "Beni ikna edene bir milyon dolar vereceğim" diyor ama epeydir karşısına çıkan yok.
Randi'nin Rusya seyahatini izlemiştim. Adamlar dispanser benzeri falcılık merkezleri kurmuş. Bir odada suya bakan falcı çalışıyor, diğerinde tuhaf bir cihazla beyninizden geçeni okuyan falcı. Böyle bir sürü oda bulunuyor binada.
Bu yüzden Liudmilla Hanımın falcıya inanması beni hiç şaşırtmadı. Belli ki falcı 'soğuk okuma' yaparak kadıncağızdaki iki çocukla ortada kalma korkusunu yüzüne vurmuş. O da ne yapacağını şaşırmış.
James Randi, "İllüzyonistlik eğlence için yapılır. Göz boyama ise sahtekârlıktır; kötü sonuçları olur" diyor. Mustafa ile Liudmilla olayı işte buna bir örnek.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA